fbpx

Először tart Magyarországon kukorica-bemutatót a BC Intézet

Írta: - 2017 szeptember 13.

Sajtóközlemény

A horvátországi székhelyű Bc Intézet 120 éves fennállásának ünneplése évében büszkén prezentálja BC hibridkukorica-kínálatát Magyarországon is. A cég nemesítési csapatával azon dolgozik, hogy a termelők számára a legjobb BC-hibrideket állítsák elő. A paletta minden hibridjét számos magyarországi helyszínen tesztelték, melyek sikeresen alkalmazkodnak az itteni agro-ökológiai adottságokhoz.

A Bc Intézet Növénynemesítési és -termesztési Rt. székhelye Horvátországban, Rugvicében van. A kutatás és fejlesztés mellett termesztéssel és értékesítéssel is foglalkozik. A vállalat 1987 óta végzi sikeresen tevékenységét, és idén ünnepli fennállásának 120. évfordulóját. Ezekben az években a Bc Intézet Rt. a kukorica- és más gabonahibridek nemesítésében vezető nemesítő céggé vált Horvátországban, illetve egyre nagyobb teret hódít Európában is. Jelenleg a világ 18 különböző piacára exportál Portugáliától, Spanyolországon át Törökországig, Iránig, Ukrajnáig, Kazahsztánig és Azerbajdzsánig.

Kínálatunkban a kukorica hibridek közül a minőségi lófogú, félkemény szemű, pattogatni való hibridek és csemegekukoricák, a silótakarmány és biogáz termelése céljára szolgáló hibridek egyaránt megtalálhatóak. A kukorica mellett megvalósulnak az őszi-tavaszi búza és árpa, a tritikálé, a zab és a tönköly nemesítési programjai is. A paletta füvekkel, takarmánynövényekkel és olajnövényekkel (szója, olajrepce, napraforgó) egészül ki. A Bc-kreációk magas hozama és minősége teszi az intézetet felismerhetővé és egyedülállóvá a piacon.

Mivel mi törődünk a környezettel és a kukoricaszemeink felhasználójának egészségével is, ezért az új kukoricahibridjeink, de a többi BC fajta megteremtése során is hagyományos nemesítési módszereket használunk, ami azt jelenti, hogy GMO nélkül hozzuk őket létre. 120 éves fennállásunk garantálja szakembereink nagy tapasztalatát, és hiszünk abban, hogy Ön a mi BC-hibridjeinkkel hozam és minőség szempontjából is a legjobb eredményeket érheti el.

Magyarországi bemutató

A Bc Intézet Rt. minden év szeptemberében Európa különböző országaiban szakmai napokat szerveznek idén Magyarországon 2017. szeptember 12-én 10 órai kezdettel a Róna Kft.-vel közös szervezésben újgenerációs kukoricahibridről tart szakmai bemutatót Kocsola községben, a 6-os számú főút és a Dombóvári út kereszteződésében. A részvételi szándékot a [email protected] e-mail címre, vagy a 0620/387-8885 telefonszámon lehet regisztrálni.

BCI Magyarország Kft
1146 Budapest Francia út 55/b
Email: [email protected]
Telefonszám: 0620/387-8885