fbpx

Én és a kukoricám – hamarosan itt a gyomirtás ideje

Írta: - 2016 május 11.

A kukorica gyomirtásakor általában igen vegyes gyomflórát kell kezelnünk, sok esetben megtűzdelve hol több, hol kevesebb évelő fajjal is. Ráadásul nem mindig adatik meg, hogy optimális körülmények között elvégezhessük a kezeléseket.

Ön miért ajánlja a DuPont Principal® Plus Gold gyomirtó szer használatát a kukoricatermesztőknek?

„A legfőbb problémát a fenyércirok okozza nekünk, de egyéb fűfélék is jelentősek, mint a tarackbúza és a muharfajok. Emellett el vagyunk látva parlagfűvel, csattanó maszlaggal, fehér libatoppal, varjúmákkal, apró szulákkal, és a kötöttebb talajokon aszat is előfordul. Éppen ezért évek óta állománykezelésekkel oldjuk meg a cégcsoport területein a gyomirtást, mivel a csapadék hektikussága nagyon bizonytalanná teszi az alapkezeléseket. Hosszú ideje használom a Principal® Plus Gold kukorica gyomirtót, ami a kukoricát egyszer sem károsította, a gyomokat viszont kiválóan irtja. A kezelése egyszerű, a 10 hektáros csomag számunkra ideális. Alapvető fontosságúnak tartom a 300 l/ha vízzel való kijuttatást, mivel véleményem szerint a tökéletes hatáshoz ez a lémennyiség célszerű. Tetszik benne, hogy nem kell agyalni, vajon az egyik vagy másik területen mit tegyünk hozzá, hogy vigye az összes gyomot – ebben minden benne van. Bizonytalan évjáratokban is biztos megoldás. Mindenképpen javaslom azoknak, akiknek széles gyompalettát kell irtaniuk. Nagyobb cégeknek kifejezetten praktikus. Nem mellékesen pedig ki kell emelni a jó ár-érték arányát: ilyen kukoricaárak mellett meg kell gondolnia az embernek, hogy mire mennyit költhet.” (Palcsesz Sándor, növénytermesztési tanácsadó)

„Azért, mert intenzív növényeket is termesztünk, és a Principal® Plus Gold gyomirtó szerrel kezelt kukorica után akár cukorrépát, borsót vagy babot is vethetünk.”

(Czene András, növényvédelmi szakirányító)

„Azért, mert a legkülönbözőbb talajokon és a legváltozatosabb gyomflóra mellett is alkalmazható, vagyis mindenhol. Igazi széles spektrumú gyomirtó.”

(Borsos József, növényvédelmi szakmérnök)

„Azért, mert rugalmasan alkalmazható és jó ár-érték arányt képvisel.”

(Joó László, növényvédelmi és termeltetési szaktanácsadó)

„Mert bizonyított.”

(Leskovics Róbert, Városföld)

„A Principal® Plus Gold gyomirtó szerrel kezelt kukoricatábla olyan tiszta lett, hogy még gyomlálással sem lehetett volna jobb!

(Bata János, Jászberény)


Én és a kukoricám – DuPont Fotópályázat 2016

Mutassa meg nekünk Ön is saját történetét, tapasztalatait a kukorica gyomirtásáról a hatékony DuPont technológiával! Értékes nyeremények találnak gazdára!

A DuPont Magyarország Kft.az Agroinform.hu portállal együttműködésben meghirdeti fotópályázatát a hazai kukoricatermesztést bemutató felvételek készítésére – a Magyarországon dolgozó kukoricatermesztő gazdálkodók és növényvédelmi szakemberek számára.

A pályázat beküldési határideje: 2016. április 1-október 30. között folyamatosan.

A pályázatra kifejezetten a kukoricatermesztés és gyomirtás, valamint az ahhoz tartozó különböző mezőgazdasági munkafolyamatok szépségeit feltáró és bemutató felvételeket várjuk – akár profi géppel, akár mobiltelefonnal készültek. A fotókon a pályázat címének megfelelően a kukoricán kívül ember(ek)nek is meg kell jelenniük.

A pályázat keretében várjuk a selfie típusú és hagyományos készítésű fotókat, amik bemutatják Önt és kukoricáját, valamint tapasztalataikat a DuPont gyomirtási technológiával.

< A részletes pályázati kiírást és feltételeket ITT találja. >

< Kattintson IDE és töltse fel fotóit! >

Pályázni a következő két kategóriában lehet:

I. A kukorica gyomirtása: kukorica gyomviszonyai, vegetáció, növényápolás, beleértve a növényvédelmi kezeléseket, valamint a betakarítást és a tárolást is.

II. Kukorica a fotóművész szemével: látványos, művészi képek a termesztés folyamatában.

Díjazás: A pályázatra beküldött (pályázati feltételeknek megfelelő) fotók beküldői selfie-botot kapnak ajándékba. Mindkét kategóriában a három legjobbnak ítélt kép beküldője kiemelt díjazásban részesül, a díjazottak nagy értékű műszaki cikkeket kapnak.

Ha a pályázattal kapcsolatban kérdése merül fel, keresse a DuPont területi képviselőit, szaktanácsadóit IDE kattintva.

A DuPont készítmények felhasználása előtt olvassa el és kövesse a termékek csomagolásán lévő címke felhasználási utasításait!

További információk: www.novenyvedelem.dupont.co.hu