fbpx

Erősebb és hatékonyabb New Holland CR kombájnok – a Revelation széria

Írta: Szerkesztőség - 2018 május 29.

A legújabb generációs CR Revelation kombájnokkal a legjobb minőségű tisztamag és kiválóan felhasználható szalma egy időben állítható elő a dupla rotoros cséplőrendszer kedvező tulajdonságainak köszönhetően.

A modellpaletta csúcsát jelentő CR10.90 az eddigi legerősebb és legtermelékenyebb CR a maga 700 lóerejével. Ezt az elképesztő teljesítményt adó Cursor 16 erőforrást – amely elnyerte az „Év dízelmotorja 2014” megtisztelő szakmai címet – természetesen a New Holland állandó partnere, az FPT Industrial alkotta meg. A Common Rail közös nyomócsöves üzemanyagrendszer precíz befecskendezését a legfejlettebb ECOBlue technológiával ötvözi, eredményképpen a gép brutális teljesítménye mellett alacsony üzemanyag fogyasztással nyújt vezető termelékenységet minden körülmények között.

A CR8.90-ben teljesen új Cursor 11-es “szív” dobog, melyet az előző szériás CR9.80-as modell teljesítményszintjére hangoltak.

A CR Revelation széria az olyan innovatív mérnöki fejlesztéseknek köszönhetően, mint az új Dynamic Flow ControlTM távállítású rotorbefedő-lemezek, az automata rotorkosár-visszaállítás, az átdolgozott Dynamic Feed RollTM beadagoló technológia, az új szabadalmaztatott Opti-Spread™ Plus szuper széles terítőrendszer, az új New Holland CR Revelation kombájnok továbbra is úgy ismertek szerte a világon, mint a létező legnagyobb teljesítményű és leghatékonyabb betakarítógépek. A legújabb CR modellekben megtaláljuk a NewHolland legimpozánsabb fejlesztéseit: Twin PitchTM rotorok, DFRTM beadagoló dob, SmartTraxTM gumihevederek akár TerraglideTM hidraulikus csillapítással, ECOBlueTM SCR és Hi-eSCR technológia. Mindezek együtt biztosítják a CR kombájnok eddig létező legnagyobb teljesítményét. Ezenfelül meg kell említenünk a csendesebb és tágasabb kabint, ahol a kényelem fogalma új értelmet nyer. A CR10.90 alátámasztotta kiemelkedő termelékenységét, ugyanis 2014.08.14-én az Egyesült Királyságban található Wragby-ban jóval túlszárnyalta az akkori aratási csúcsot: 797,656 tonna búzát takarított be mindössze 8 óra alatt (csúcskapacitás: 135 t/óra) valós körülmények között.

Lőrincz István

Agrotec Magyarország Kft.