Pályázat eszközbeszerzésre, több ütemben

Júniustól indul a mezőgazdasági termékeket feldolgozó élelmiszeripari mikro- és kisvállalkozásoknak kiírt, 50 milliárd forintos keretösszegű pályázat, majd ezt követi a 200 milliárd forintos forrással bíró, nagyobb volumenű élelmiszeripari beruházások megvalósítását támogató kiírás.

 

Mezőgazdaság, bio, élelmiszer-feldolgozás
Mezőgazdasági termékek feldolgozása az élelmiszeriparban, a közeljövőben jön a pályázati lehetőség (Fotó: AM)

 

A támogatás eszközbeszerzésre irányul, illetve a bioélelmiszer-előállítókat segíti a pályázat

Egyre jobban fejlődik az ökológiai gazdálkodás Magyarországon, ebben nagy szerepe van az olyan vállalkozásoknak, mint a Szomor birtok, amely kiemelkedő minőségű biotermékeket állít elő és hozzájárul a hazai termékek népszerűsítéséhez – emelte ki Erdős Norbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára a Szomor Ökofarmnál tett látogatáson, Dömsödön.

A bioélelmiszereknek óriási szerepe van az egészség megőrzésében, ezért ott a helyük a családok asztalán. Az egyre népszerűbb biotermékek elterjedése, rendszeres fogyasztása javít a magyar népesség egészségi állapotán.

 

Mezőgazdaság, bio, élelmiszer-feldolgozás
A bioélelmiszereknek óriási szerepe van az egészség megőrzésében, ezért támogatni kell a mezőgazdaság e szegmensét (Fotó: AM)

 

A biogazdálkodás szerepe rendkívül jelentős a környezet megóvásában, a vízkészlet és a termőföld jó állapotának megőrzésében, ezért is támogatott a zöldmezős mezőgazdasági megoldások.

 

Forrás: AM Sajtóiroda

Összeállította: Barna Ferenc

 

agrár Agrárminisztérium élelmiszeripar mezőgazdaság ökológiai gazdálkodás pályázat támogatás
..