fbpx

Ezek idén az ország legjobb sajtjai

Írta: Csomor Zsolt - 2019 október 16.

Hetedik alkalommal szervezte meg a Magyar Sajtkészítők Egyesülete a Sajtmustrát, ahol szakmai zsűri dönt az ország legjobb sajtkészítményeiről.

Budafokon, a Törley Pezsgőmanufaktúrában hozták nyilvánosságra az ország legjobb sajtjait. A díjazottaknak járó elismerő oklevelet dr. Feldman Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár adta át.

A VII. alkalommal megrendezett Magyar Sajtmustrán három kategóriában nevezhettek a versenyzők: juh-, tehén- és kecskesajt mintákat kóstolhattak a zsűri tagjai. 121 sajt közül számos kiemelkedő termék érkezett, nehéz volt a nemzetközi és hazai bírálóbizottság döntése.

A magyar sajttermelés az utóbbi években nagy fejlődésnek indult, hangsúlyozta az államtitkár. Ezt a lendületet és elszántságot mutatják a díjazott termékek is. Hegedűs Imre, a Magyar Sajtkészítők Egyesületének alelnöke szerint a sajtkészítők összefogása a legnagyobb hozadéka a mai rendezvénynek. A mostani hetedik sajtmustrán tapasztalták meg igazán, hogyha a szakma együttműködik, számos új lehetőség nyílik meg a számukra.

Egész hétvégén Budafokon, a Törley Pezsgőmanufaktúra 100 éves falai között lehetett megízlelni hazánk legfinomabb sajtjait, és lehetőség nyílt olyan sajtkészítőkkel találkozni, akik évszázados hagyományokat ötvöznek modern technikákkal. A rendezvény keretében az érdeklődők bepillanthattak a műhelytitkokba, és érdekes programok segítségével elmélyülhettek a sajtkészítés tudományában.

Arany minősítést nyertek el az alábbi sajtok:

  • Paraszt Sajt Svájcer – Ficsor Árpád
  • Parenyica Sajt – Gyugos Bence
  • Balaton „Kékszalag” – Reményik Kálmán

 

 

 

 

 

CÍMKÉK sajt