fbpx

Fazekas: kedvezőbb áron lehet majd sertést vásárolni

Írta: - 2013 november 11.

A néhány napja bejelentett áfacsökkentésnek köszönhetően kedvezőbb áron lehet majd sertést vásárolni – mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter szombaton, a kilencedik nemzetközi hurkatöltő fesztivál megnyitóján Tápiószentmártonban.

 

 

Fazekas: kedvezőbb áron lehet majd sertést vásárolni

 

 

A tárcavezető hangsúlyozta, hogy az élő és félsertés áfájának jövő januártól hatályos 22 százalékpontos csökkentése segít a sertéstartókon, a feldolgozókon és hozzájárul a munkahelyeket megőrzéséhez.

Hangsúlyozta: a feketegazdaság az elmúlt években jelentős méretűvé vált, ám a döntés elősegíti az ágazat fehéredését, hiszen 5 százalékos forgalmi adó mellett már nem lesz érdemes feketén importálni, illetve feldolgozni.

„Arra számítunk, hogy stabilizálódik az ágazat, több sertés lesz, s ennek hatása meg fog jelenni a fogyasztói árakban is” – mondta.

Az idén kilencedik alkalommal megrendezett tápiószentmártoni nemzetközi hurkatöltő fesztiválra többek között Erdélyből, a Felvidékről, Csehországból és Bulgáriából is érkeztek csapatok – közölte az MTI-vel Turi Istvánné főszervező.

A versenyben 50 csapat vesz rész, az eseményre érkező vendégek száma eléri négyezret.

 

MTI 2013. november 9.