fbpx

Fazekas Sándor a VHT-val egyeztetett

Írta: Szerkesztőség - 2016 április 11.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Németh Antallal, a Vágóállat- és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) elnökével és Menczel Lászlónéval, a szervezet titkárával folytatott szakmai egyeztetést. 

A VHT képviselői jelezték, hogy amióta a kormány bevezette a sertéshúsokra az öt százalékra csökkentett áfakulcsot, érezhetően megnőtt a kereslet a sertéshúsok iránt. Ennek eredményeképpen folyamatosan nő a sertéshús fogyasztás, továbbá a tapasztalatok alapján minden áruházláncnál megfigyelhetően csökkentek az árak.

Fazekas Sándor jelezte, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) továbbra is kiemelt figyelemmel kíséri a magyar piacra kerülő spanyol import sertéshús problémakörét.

A megbeszélésen mindkét fél hangsúlyozta, hogy nagyon jók a Kiváló Minőségű Sertéshús védjegy tapasztalatai; az FM további népszerűsítő és fogyasztásnövelő kampányokat fog indítani. Egyetértettek abban is, hogy a kiváló minőségű sertéshúsnak még nagyobb szerepet kell szánni a közétkeztetésben is.

Az egyeztetésen elhangzottak alapján az FM vállalja annak átgondolását is, hogy miképpen lehetne fejleszteni a sertéságazatban dolgozó munkavállalók képzési rendszerét, szakmai ismereteik megszerzésének lehetőségeit.

(FM Sajtóiroda)