fbpx

Malajziában jártak a hungarikumok

Írta: - 2016 április 11.

Hungarikum Napok 2016 címmel rendezett eseménysorozatot Magyarország Kuala Lumpur-i Nagykövetsége, amelyen V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár vett részt a maláj fővárosban.

V. Németh Zsolt az április 6-án rendezett díszvacsorán a Hungarikumok Gyűjteményében található nemzeti értékekről és a hungarikum stratégiáról tartott előadást a Hungarikum Napok 2016 rendezvénysorozat keretében a malajziai politikai és gazdasági élet kiemelkedő személyiségei számára. A meghívott vendégek kiállítás keretében ismerkedhettek meg a hungarikum termékekkel, valamint megtekinthették Hrivnák Tünde nemzetközileg elismert magyar divattervező kalocsai és matyó motívumokkal hímzett, exkluzív és egyedi tervezésű legújabb BY ME ruhakölteményeinek divatbemutatóját.

Fotó: Magyarország Kuala Lumpur-i Nagykövetsége

Magyarország Kuala Lumpur-i Nagykövetsége a Hungarikum Napok 2016 keretében április 7-én bor és hungarikum-bemutatóval, valamint divat show-val egybekötött állófogadást szervezett a malajziai gazdasági és kereskedelmi elit számára, melynek díszvendége V. Németh Zsolt államtitkár volt.

A rendezvény során Gál Helga, a Külgazdasági és Külügyminisztérium bor- és gasztronómiai tanácsadója magyar borválogatást mutatott be a vendégeknek, illetve a jelenlévők megtekinthették Hrivnák Tünde divattervező BY ME kollekciójának 2016-os darabjait.

Gál Helga a Malajziai Sommelier Szövetség meghívására április 5-én szakmai szemináriumot tartott, melynek keretében az éttermek, szállodák és borimportőrök ismerhették meg a magyar borválogatás remekeit.

Fotó: Magyarország Kuala Lumpur-i Nagykövetsége

V. Németh Zsolt államtitkárt április 6-án Putrajayában fogadta Dato’ Sri Tajuddin bin Abdul Rahman, a malajziai Mezőgazdasági és Agráripari Minisztérium miniszterhelyettese. Az államtitkár tárgyalást folytatott Tan Sri Dato’ Dr Syed Jalaludin Bin Syed Salim-mal, az iszlám vallási előírásoknak megfelelő halal élelmiszer-iparág fejlesztéséért felelős szervezet (HDC) vezérigazgatójával, akivel áttekintették a magyar és malajziai élelmiszeripari együttműködés lehetséges területeit.

Forrás: Magyarország Kuala Lumpur-i Nagykövetsége

Eszmecserét folytatott a Malajziai Kínai Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetségének vezetésével a magyar-malajziai mezőgazdasági kapcsolatok helyzetéről, az együttműködés további fejlesztési lehetőségeiről, valamint az év második felében tervezett üzleti delegáció magyarországi utazásáról.

A Hungarikum Napok eseményeit tovább színesítette Hrivnák Tünde a Limkokwing Egyetem, a The One Academy és az ESMOD divatiskolák divattervező szakos hallgatóinak tartott két workshopja, ahol megismerkedhettek többek között a magyarság innovatív nemzeti kincseivel és értékes hagyományaival, amelyet Hrivnák Tünde 2016 tavaszi-nyári kollekciójával egészítettek ki.

(Földművelésügyi Minisztérium Sajtóirodája)