Idén visszaesik a globális sertéshús-termelés
A világ mezőgazdaságában, a sertéshústermelésben csökkenésre számítanak összességében – bár van, ahol rekordot várnak.
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélreA világ mezőgazdaságában, a sertéshústermelésben csökkenésre számítanak összességében – bár van, ahol rekordot várnak.
Sokéves trend folytatódik az Európai Unió sertéshúsexportjában: a mezőgazdaság e szegmense egyre inkább visszaszorul.
Az európai termelés szűkülése jótékonyan hat a sertéshús termelői áraira, amik végre növekedésnek indultak Angliában is.
Nincs jól az európai mezőgazdaság állattenyésztési, hústermelési szektora, évtizedes negatív eredmények a vágóhidakon.
Az európai mezőgazdaságnak, a sertéságazatnak nagy kihívást jelent – ha egyáltalán sikerül – megtartani ázsiai piacait.
Újabb nyomásgyakorlás a műhúsokra: európai mezőgazdasági vezetők kötelező címkézést követelnek a mesterséges termékekre.
A mezőgazdaságban állattenyésztési szektorában a külkereskedelmi eredmények egyelőre piacvesztést mutatnak.
Feje tetejére áll az egész ma ismert mezőgazdaság, ha elterjednek a ma még laboratóriumban előállított műhúsok.
A kínai mezőgazdaság erősödése a 2018-2019-ben megroggyanó sertéshús-termelést is erősíti. De kell-e ennyi a piacnak?
Az intenzíven tartott gazdasági haszonállatoknak a legkisebb a fajlagos, ökológiai lábnyoma.