fbpx

Fendt gépek mostantól az új Fendt Nature Green színben

Írta: - 2016 szeptember 14.

A teljes Fendt termékpaletta mostantól új, Fendt Nature Green színbe öltözik.

Az új Nature Green nem forradalom a Fendtnél, sokkal inkább egy evolúció eredménye. A Fendt történetében többször megújult már a „Fendt zöld” szín. Egyszer a lakk beltartalma változott, amikor az ólomtartalmat kivonták belőle, máskor az 1980-as években a lakk kisebb oldószertartalmúvá vált. Jelen esetben a Fendt az ismert „Fendt zöld” színt tudatosan és nyilvánvalóan változtatja meg.

Az eredeti „Fendt-zöld” egy szabványosított RAL-szín volt. Ez a szín volt az 1930-as években a marógépek, fúrógépek és körfűrészek alapozó színe és így is vált elterjedtté és „híressé”. Hermann Fendt gyáralapító abban az időben tudatosan választotta ezt a szerszámiparból ismert színt. Abban az időben ez jelentette a német iparban a precizitást, minőséget és megbízhatóságot. Ez illet a Fendthez.

Ma az ipari megmunkáló központok főképp világos színűek. Ma már nincs optikai támpont, amely az eddigi „Fendt-zöld” színt a múlt minőségi sajátságaival összefüggésbe hozná. Annak érdekében, hogy a Fendt termékek a jövőben vizuálisan is egy, a high-tech és modern termék benyomását keltsék a gyártó átállítja a termékpalettáját az új Fendt Nature Green színre.

A Fendt identitás és a Fendt lélek marad

Az új Fendt Nature Green szín ugyanazokból a festék pigmentekből áll, mint a korábbi „Fendt zöld”. Az új arányok miatt változik a megjelenés. A szín a nagyobb sárga arány miatt a sokoldalúság és dinamika érzetét kelti, mindemellett fénylővé válik. Még több melegséget, természetességet és mélységet sugároz.

„Az új Fendt Nature Green a korábbi „Fendt zöld” színből fejlődött ki” – mondta Peter-Josef Paffen, az AGCO/Fendt ügyvezetője az új árnyalatról. „De ez most erőteljesebb, fénylőbb, élettel telibb és sokoldalúbb. Ez jelenti számunkra a friss zöld színt a mezőgépészetben.”

Fendt az ég és a föld találkozásánál

A Fendt logóban benne van a horizont. Ez jelzi, hogy a Fendt gépek ott vannak otthon, ahol vetnek, ahol a növények növekednek és ahol a termés betakarításra kerül.

„Épp ezen a helyen, az ég és a föld találkozásánál található a Fendt kompetencia”, mondta Peter-Josef Paffen. „Épp ezért az új Fendt Nature Green szín jól passzol a Fendt márkához, az azonosságtudatunkhoz. A vezetőfülke Sky White és a keréktárcsák Terra Red és az alváz Tech Grey színéhez hasonlóan a Fendt Nature Green szín is a Fendt márka és a történelmünk alapjához tartozik.”

Az új Fendt Nature Green színnel kihangsúlyozásra kerülnek azok az értékek, amelyek az innovatív Fendt gépekre alapítástól máig jellemzőek: precizitás, minőség és megbízhatóság.

Fordította: Kresz Gábor, Fendt referens, AXIÁL Kft.