FLÓRA Konzorcium – Kinyílik a kazah kapu a magyar mezőgazdasági export előtt

Írta: - 2014 június 12.

Ünnepélyes keretek között kedden délután írta alá a Parlamentben a kazah és a magyar kormányfő a két állam közötti stratégiai partnerségi szándéknyilatkozatot.

FLÓRA Konzorcium - Kinyílik a kazah kapu a magyar mezőgazdasági export előtt

Ezen az eseményen került sor szintén – a két ország mezőgazdasági együttműködésének keretein belül – a hazai agrárium fontos szereplője, a FLÓRA Konzorcium és a Kazah Gépgyártók Szövetsége közötti megállapodás aláírására. Magyar részről a konzorcium elnöke, Horváth László, kazah részről a szövetség elnöke, Pshembaev Meiram látta el kézjegyével a dokumentumot.

Jelentős mérföldkövet raktak le a felek a kölcsönös együttműködésben, hiszen a jogi keretek kialakításával kinyílhatnak a kapuk a hazai mezőgazdaság azon szereplői előtt, akik szaktudásukkal, hozzáértésükkel, valamint vállalkozói ismereteikkel és rátermettségükkel partnereivé válhatnak a fejlődő kazah gazdaságnak.

Hosszas előkészítő munka előzte meg a mai napon létrejött szerződést, hiszen a kétoldalú kapcsolatok kialakítása, a kölcsönös bizalom kiépítése, mind-mind hozzájárultak ehhez a sikerhez. A munka dandárja azonban most kezdődik, hiszen a piaci szereplőknek a gyakorlatban kell a stratégiai szövetséget a gazdasági együttműködés konkrétumaira lefordítani, és a kitűzött célokat megvalósítani.

Kiadja: Fejes Edina

kommunikációs vezető

FLÓRA Konzorcium

[email protected]