fbpx

„Függetlenség és partnerség!” Ezt nyújtja a KWS!

Írta: - 2018 február 23.

A KWS Magyarország Kft. 2015-ben indította útjára Szemes Kukorica és Silókukorica Termelési Versenyeit hagyományteremtő céllal. A verseny sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy évről-évre egyre több gazdálkodó nevez be rá. A 2017-es verseny déli régiójának eredményhirdetését 2017. január 11-én Kecskeméten, a Granada Konferencia Hotelben tartották.

– Cégünk szemszögéből nézve engedjék meg, hogy rávilágítsak egy lényeges fogalomra, ami nem más, mint a függetlenség, mely egy komplex értékrend a kft. életében. A KWS büszke önállóságára, és ezt az értéket partnereinkben is tiszteljük. Mindig a legjobbat és a leginkább értékteremtőt akarjuk nyújtani partnereinknek – e hangsúlyos bevezetőjével indította köszöntőjét Pallós Mihály, a KWS Magyarország Kft. ügyvezetője, majd röviden összefoglalta a portfóliójuk 2018. évi újdonságait. A KWS ClimaControl³ branddel ellátott különleges hőstressz- és szárazságtűrő kukoricahibridjeinek csoportjában a már meglévő három (KWS2370, KAMPARIS, KONFITES) nagysikerű hibrid mellé egy újdonság: a gyors vízleadású, stabil termésű KWS4484 is csatlakozik idéntől, mely a szinkronvirágzásnak köszönhetően jól termékenyül az aszályos években is.

Visszatért a KWS napraforgó-nemesítés

A KWS nemesítési programja 2011 óta óriási utat járt be, s a fáradozás mostanra beérni látszik, hiszen az első saját hibridjeik közül a rendkívül szilárd, erős szárú KWS ACER CL és az egyöntetű, homogén állományt biztosító KWS NAUTILUS CL 2018-ban az EU országaiban már köztermesztésbe került.

A KWS Magyarország Kft. 2017-ben a vetőmag-nemesítők között elsőként nyitotta meg online webáruházát Magyarországon. Az internetes vásárlási technológiának köszönhetően a potenciális vásárlóik kényelmesen és gyorsan, helytől és időponttól függetlenül, egy okostelefonnal is tudnak vetőmagrendelést leadni, mindezt úgy, hogy a megrendelésük státuszát folyamatosan nyomon követhetik. A kft bízik abban, hogy ügyfélbarát webshopjuk töretlen sikerrel működik 2018-ban is.

Kalmár Nárcisz