fbpx

Goldoni kistraktorok

Írta: Szerkesztőség - 2011 február 28.

Megbízható, egyszerűbb felépítésű, közepes árfekvésű traktorok, 21,5-10 LE teljesítmény tartománnyal.

A széles választékból mindenki könnyen megtalálhatja a kedvére valót.

BASE-20 széria: a TZ 4-K, Rába-15 kistraktorok kiváltására, jobb műszaki paraméterekkel,kisüzemi, hobbi rendeltetésre, fóliasátrakba, sorközművelésre ajánlott, 21,5LE-s, 2 hengeres, léghűtéses Lombardini Diesel motorral ellátott gép.

Állandó összkerékhajtással, független kardán hajtással, első-hátsó differenciálzárral, derékcsuklós kivitel, szervokor-mánnyal.

EURO RS széria: univerzális rendeltetésű azonos kerékméretű, 27 Le léghűtéses és 33,37 LE-es vízhűtéses Lombardini Diesel motoros változatokban, frontkormányos és törzs csuklós kivitelben, homlokrakodóval is.

Újdonság az Euro26-30-40 RS modellekhez rendelhető kabin, melynek köszönhetően a kisebb munkákra, telepek, települések kommunális munkáinak téli elvégzését is lehetővé teszi elfogadható körülmények között.

MAXTER széria: 52 Le-s Detroit Diesel. Vízhűtéses motorokkal, 2003-tól rendelhető a megfordítható kormányzású REV változat.

Kifinomult, elektrohidraulikus vezérlésű emelőmű, 540/750 fordulatú kardán található a gépeken.

Aster széria: hagyományos traktor formájú, rendkívül univerzális gép, 33, ill. 37 és 44 LE-s,vízhűtéses motorokkal.

Tipikusan alkalmas kisüzemi gépesítésre, kertészeti,kommunális és állattartó telepi feladatokra.

Front emelőmű és kardán mellett kérhető a középső elrendezésű TLT csonk is.

A szériára jellemző továbbá, hogy opcionálisan kérhető a kabin akár klímás kivitelben is.

 

 

STAR széria: Ebben a szintén hagyományos traktor formájú családban megtalálhatók alacsony(28 cm hasmagasság) és magas kivitelű gépek (38 cm has magasság), 50-100 LE teljesítmény intervallumban.

A Star 3080 traktor váltóműje összesen 24/16 sebességfokozatú.Hasonlóan a többi családtaghoz átkapcsolhatóan 8/8 vagy 16/8 fokozat(irány vagy nyomatékváltóval, két előremeneti, egy hátrameneti tartomány, 4 szinkronizált sebesség fokozat), automatikus kapcsolású első kerékhajtás, maximális sebessége 30 km/h.

Kuplungja egy tárcsás szárazkuplung szerkezet.

Differenciálműve hátul mechanikus vezérlésű, elöl automata.Kardántengelye hátul, 540/1000 f/min.

Különlegessége a 2009 évi fejlesztéseknek köszönhetően, a gépekhez rendelhető plusz 25 l/min hidraulika kapacitás, mely lehetővé teszi a hidromotoros hajtással rendelkező munkaeszközök stabil üzemeltetését,a kormány természetesen szervós terhelés érzékelővel.

Az emelőkarok mechanikusszabályozással 2300 kg-ot emelnek és III/II kategóriájúak. A gép saját tömege 2050 kg kabinnal, súlyokkal 2850 kg (100 kg táskasúly elöl, 2 x 70 kg keréksúlyhátul).

A kabin kifejezetten csendes 75 db zajszinttel rendelkezik és túlnyomásos kivitel, sőt széria a De Lux kivitel, mely műbőr kárpitozással és extra zajvédelemmel ellátott.

A Star család minden tagja szerelhető lég illetve hidraulikus fékrendszerrel.

A kabinok fejlesztése sem állt meg, a 2009-es esztendőtől már nem csak a Quasarhoz, hanem a Star 3000 szériához is rendelhető a kompakt kabin, mellyel biztosítható az univerzális traktorforma minden előnye az egyforma kerekesek, vagy a kis eltéréssel egyforma kerekesekhez képest.

Ugyanakkor a kabinos klímás gép teljes magassága 185 cm, míg a szabad magasság 28-30 cm.

Ezen paraméterek elsősorban állattenyésztőknek lehetnek fontosak, hogy a régebbi alacsony kapumagasságú épületekben is akár klimatizált masszív gépekkel tudjanak rakodni, mozogni. Azon ültetvényeknél, ahol az ágak nagyon lelógnak és igazából a gép nem az ültetvény mellett, hanem inkább már alatta jár az ültetvénynek.

Ennek a fejlesztésnek köszönhetően a termés kevésbé, vagy nem verődik le és a gép alig drágább valamivel, mint a normál kabinos változat.

 

Hernek Zoltán

Odisys Bt.