fbpx

Gyógynövények erejével!

Írta: Szerkesztőség - 2018 június 08.

A mai szélsőséges időjárási viszonyok negatív hatásai miatt fontos, hogy a kultúrnövényeink immunrendszerét megerősítsük, és kihozzuk belőlük a bennük rejlő maximális terméshozamot. A hazai mezőgazdasági termelésben is egyre nagyobb teret kapnak az organikus, a fenntartható és környezetbarát növénykondicionálók.

E termékek szerves molekulái és egyéb összetevői aktivizálják a növényi anyagcsere-folyamatokat, gyorsítva a növények növekedését, fejlődését. A növényi eredetű kivonatok számos bioaktív vegyületet tartalmaznak, amelyek pozitív hatása, a tudomány számára csak részben ismertek. A belőlük készült növénykondicionálók javítják a növény tápanyag-hasznosítási hatékonyságát. A fotoszintetikus aktivitás növelése mellett fokozzák a növényeknek az abiotikus stresszfaktorokkal, mint például a faggyal, szárazsággal, sóval szembeni tűrőképességét csakúgy, mint a gombákkal, baktériumokkal és vírusokkal szembeni ellenálló-képességét. A HERBÁL különlegessége abban rejlik, hogy egyesíti az elmúlt két évtizedben megjelent növénykondicionáló terméktípusok alkotóelemeit.

Milyen anyagokat is tartalmaz a HERBÁL?

A HERBÁL tulajdonképpen bioaktív összetevőket tartalmazó, szerves anyagokból nyert kivonat, mely számos összetevője közül kiemelendők:

  • a gyógynövények,
  • huminsavak, vitaminok, aminosavak,
  • illóolajok, zsírsavak.

Hogyan segít Önnek és növényeinek a HERBÁL növénykondicionáló?

• A gyökérzet megerősítésével elősegíti a talajban lévő tápanyagok ásványi sók és nyomelemek hasznosítását. A tápanyagok felvételét gyorsítja, a növekedést serkenti, ezáltal a növény erősebb lesz, tápanyagcseréje fokozódik. • A növény – vízgazdálkodásának javításával – jól hasznosítja az egyenlőtlen csapadék mennyiségét, a HERBÁL átsegíti a növényzetet az átmeneti szárazabb időszakon.

• A HERBÁL-lal kezelt levélzet erőteljesebb, zöldebb, ami a további fejlődéshez szükséges fotoszintézis elengedhetetlen feltétele.

• A HERBÁL az immunrendszert erősíti, ellenállóvá teszi a növényt a különböző időjárási viszonyokkal szemben. Hatására a megerősített növény könnyebben viseli el az erős napfényt és a szélsőséges körülményeket. • Javasolt kijuttatási mennyiség szántóföldi növényeknél 7-8 liter/ha, mely garantáltan megtérül.

http://www.fitohorm.hu