fbpx

Megbízható hármas…

Írta: Agrárágazat.hu - Hirdetés - 2021 október 07.

precíz(iós) gazdáknak a kalászosok őszi gyomirtására

Őszi kalászosaink vetése előtt ma már nem csak a vetőmagválasztás döntő, a termesztés technológiai elemek hatékony kihasználásához precíziós technológiák is rendelkezésre állnak. Akár későn is vethető régi fajtát, vagy korai, nagy termőképességű, modern hibridet választunk, saját magfogásra vagy fémzárolt vetőmag előállítására tervezett területeken, a változó tőszámú vetés lehetősége ősszel is adott, a gépi háttér sok esetben biztosított. Az alacsonyabb vetőmag mennyiség – ha nem is táblaszinten, de táblán belül egyes részeken – nagyobb mértékű gyomosodással járhat. A gyomnövények megjelenésére az időben korábbi vetés, vagy az elmúlt években tapasztalható enyhébb telek miatt fokozottan számítanunk kell. Az őszi gyomirtással a gyomkonkurencia korai kikapcsolása, ezáltal a megfelelő és zavartalan bokrosodás elérése a kelés utáni legfontosabb feladatok egyike.

Bizon Corteva

 

Három különböző hatásmód egyesített ereje véd a kalászosok őszi gyomosodása ellen.

A BIZON™ három hatóanyaga (diflufenikán, penoxszulám, floraszulám), korai kijuttatással, jó hatékonysággal irtja az őszi kalászosok legfontosabb, ősszel megjelenő kétszikű gyomnövényeit, mint pl. a veronika, árvácska, árvacsalán-fajok, de a tyúkhúr, a pásztortáska, és a komoly gondot okozó nagy széltippan ellen is az egyik leghatékonyabb készítmény. Kiemelkedő hatással rendelkezik repce árvakelés ellen, ugyanakkor nincs káros mellékhatása az utóveteményre. Jó választás azokon a területeken is, ahol a sebforrasztó zsombor károsít.

Talajon és levélen keresztül is kifejti a hatását, emiatt akár a betakarításig megbízható tartamhatást is ad. A Bizon™-t ősszel, korai posztemergensen kell kijuttatni, akár a gyomnövények kelése előtt. A már kikelt gyomnövények esetén, a magról kelő kétszikűek szik-4 leveles, a nagy széltippan 1-3 leveles fenológiai stádiumában a legérzékenyebbek.

A készítmény őszi búzában, őszi árpában és tritikáléban kizárólag ősszel használható, egy vegetációs időszak-ban csak egy alkalommal!

A Bizon™ használatának legfontosabb előnyei:

  • Kiváló hatékonyság repce árvakelés ellen
  • Az egyik legjobb választás nagy széltippan ellen
  • Széles hatásspektrum az őszi kétszikű gyomnövények ellen
  • Hosszú tartamhatás
  • Nincs utóvetemény hatás

A Bizon™ most jelentős kedvezménnyel vásárolható meg a Corteva Technológiai Bónusz program keretein belül! Bővebb információkért keresse területi képviselőinket vagy látogasson el honlapunkra!

 

Dr. Lukács Domonkos
herbicid-termékmenedzser
Corteva Agriscience™

corteva