fbpx

Ha ezt kibírja, akkor bármit kibír

Írta: Szerkesztőség - 2020 július 14.

Gazdariport: tapasztalatok és vélemények az OROS CORNADO kukorica-vágóasztal használatával és munkájával kapcsolatosan

 

Németh István Zala megyei bérbetakarítói vállalkozásában dolgozó Kovács Attilával, a családi vállalkozás gépesítési vezetőjével beszélgettünk. Riportalanyunk 2013-ban rendelte meg első OROS adapterét, amely egy 8 soros csukható OROS CORNADO kukoricabetakarító adapter volt. Annyira elégedett volt OROS CORNADO adapterükkel, hogy azóta még 3 adaptert vásárolt az elmúlt 5 évben. Ár-érték aránya, az adapter munkavégzése és a szárzúzó egység költséghatékony karbantartása miatt döntött az OROS CORNADO adapter mellett – állította határozottan az OROS adapterfelhasználó. Nem csoda, hiszen rendelkezett összehasonlítási alappal. „Szinte az összes típusú és márkájú adaptert kipróbáltuk, de az OROS-sal voltunk a legelégedettebbek” – mondta a gépesítésért felelős vezető.

 

OROS CORNADO kukoricabetakarító adapter John Deere S680i kombájnra adaptálva aratás közben – Forrás: Kovács Attila

 

„Egyszerűen kifogásolni valót nem lehet találni benne.”

A gépesítési vezetőt az adapter betakarítási sebességéről és minőségéről, valamint a szárzúzás és a szárzúzó rendszer minőségéről kérdeztük, amelyre igen pozitív válaszokat kaptunk. „A szemveszteség tényleg minimális sebességtől és állománytól függetlenül”- nyilatkozta örömmel az adapter felhasználója. Nagy teljesítményű kombájnokkal dolgoznak, amelyekkel szépen lehet terhelni az adaptereket. Ráadásul a szárzúzókat is igen tartósnak találta. Az a tapasztalata, hogy könnyen karbantarthatóak a szárzúzók. A szárzúzás minősége pedig magáért beszél. 560 lóerős kombájnra bizakodva kapcsoltak 8 soros OROS CORNADO adaptert. Riportalanyunk bevallotta, hogy először félve kapcsolták rá az adaptert egy ilyen erős kombájnra. „Ha ezt kibírja, akkor bármit” – gondolta bizakodva akkor riportalanyunk, és kibírta. Az általa készített fotó a szárzúzási minőség kiválóságáról árulkodik.

 

Szárzúzóval felszerelt OROS CORNADO munkája – Forrás: Kovács Attila

 

Mennyire hasznosak az OROS CORNADO opcionális kiegészítői?

A bérbetakarítói családi vállalkozás OROS CORNADO adaptere oldalmagasítással, talajkövetővel és csonktaposóval van felszerelve. „Az oldalmagasítás remekül funkcionál, hiszen nem potyog az adapter mellé a cső” – mondta elégedetten a gazdálkodó. A talajkövetője évek óta jól működik, az adapter nem megy bele a földbe, problémájuk még soha nem volt vele. A csonktaposó is jól működik, azonban 2 év alatt elkopik. Annak érdekében, hogy még tartósabb legyen a csonktaposó, további fejlesztést javasolt a gépesítési vezető.

 

„Amit megígértek, az úgy volt.”

Riportunk végéhez közeledvén az OROS szerviz csapatával kapcsolatban kérdeztük a Zala megyei gazdálkodót. Gyors és kedves kiszolgálásban volt része riportalanyunknak. Ha szüksége volt alkatrészre, még az aratás előtt megkapta, a szerviz ígéreteinek megfelelően minden megérkezett hozzá időben. Mindemellett az alkatrészek ár-érték arányával is teljes mértékben elégedett a gépesítési vezető. Mivel nincs rossz tapasztalata az OROS-sal kapcsolatosan, csak ajánlani tudja a gazdáknak, gazdálkodóknak az OROS CORNADO adaptert.

Ha még többet szeretne megtudni az OROS CORNADO adapterünkről látogasson el a www.oros.hu weboldalunkra vagy keresse országfelelős munkatársunkat!

Héjja Csaba
+36 20 585 9666
[email protected]