Hamarosan lezárul az EMVA-ból társfinanszírozott kifizetési kérelmek benyújtási időszaka

Írta: - 2014 május 27.

Hamarosan lezárul az EMVA-ból társfinanszírozott kifizetési kérelmek benyújtási időszakaBudapest, 2014. május 26., hétfő (MTI) – Hamarosan, május 31-én zárul az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) társfinanszírozásában megvalósuló egyes beruházási jellegű, kifizetési kérelmek benyújtási időszaka – közölte a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) hétfőn az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint ebbe a körbe tartozik: a Darányi Ignác Terv Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (DIT ÚMVP) I. és III. tengelye keretében, valamint a IV. tengely keretében az idevonatkozó szakminisztériumi rendeletek alapján nyújtott támogatások kifizetése iránti kérelmek benyújtásának időszaka.

Ezért az MVH felhívja az érintettek figyelmét, hogy kifizetési kérelmet kizárólag elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül ez év június 2-án éjfélig lehet benyújtani.

A jelzett időpontig nyújthatják be kifizetési kérelmüket azon ügyfelek is, akik esetében bármely kérelembenyújtási határidő (ideértve ez alatt az első, a köztes, illetve a megvalósítási határidőt egyaránt) lejárta a benyújtási időszakon kívülre (június 3. és július 31. közé) esik, mivel a kifizetési kérelem benyújtási kötelezettség kizárólag a benyújtásra nyitva álló időszakon belül teljesíthető.

Az MVH felhívja a gazdálkodók figyelmét: a torlódásból adódó esetleges technikai problémák elkerülése érdekében kifizetési kérelmük benyújtását lehetőség szerint ne hagyják az utolsó napra.

MTI 2014. május 26.