fbpx

HARDI AutoSelect – fúvókacsere menet közben

Írta: - 2017 január 25.

Agromek újdonságok: A permetezőgép kezelője fúvókakészletet tud váltani a kezelőülésből, és ezáltal rugalmasan tud alkalmazkodni a változó körülményekhez.

A HARDI AutoSelect nagyobb rugalmasságot biztosít. A MiniDrift és a FlatFan fúvókák közötti váltás vagy akár a két fúvókakészlet egyidejű használata is lehetséges – ezzel 3 kombináció is megvalósítható a fülkéből, vagy akár automata üzemmód is választható.

Az AutoSelect nagyobb rugalmasságot biztosít

A HARDI 2016-ban az AGROMEK kiállításon mutatta be pneumatikusan váltható ikerfúvóka-rendszerét, amellyel a kezelő két fúvókakészlet között válthat a fülkéből, vagy akár mindkét fúvókasort egyszerre használhatja.

Alkalmazhatja az egyik típusú, elsodródás csökkentő fúvókákat a forgókon vagy az érzékeny táblaszéli sávokban, és használhatja a másik, „hagyományos” lapos sugaras fúvókakészletet a tábla többi részén. A permetezőgép kezelője a szélviszonyokat is figyelembe veheti, és egy pillanat alatt fúvókát válthat, ha például a szél munka közben felerősödik ahhoz képest, mint amilyen a kezdő fúvókaválasztáskor volt.

4 különböző funkció közül lehet választani: Permetezés az ’A’ fúvókával

Permetezés a ’B’ fúvókával
Permetezés mindkét fúvókával (’A’+’B’)

Auto mód – ilyenkor az AutoSelect egy előre meghatározott permetezési nyomáson vagy munkasebességgel működteti a rendszert.

A sebesség változtatását kiválóan kezeli

Ha a munkasebesség gyakran és nagy mértékben változik, az AutoSelect ezt azzal támogatja, hogy automatikusan és gyorsan tud váltani a különböző méretű fúvókakészletek között, tehát például nagyobb sebességnél az adott fúvóka szerepét egy nagyobb fúvóka veszi át, így a megfelelő nyomás és folyadékmennyiség érdekében nem kell csúcsra járatni a rendszert. Ez jobb minőségű permetkijuttatást és munkaminőséget is jelent.

A kijuttatási mennyiség változtatása permetezés közben

Ha a táblán kell megváltoztatni a fajlagos kijuttatási mennyiséget, akkor ezt – anélkül, hogy veszélyeztetnénk a munkaminőséget – egy megfelelő fúvókára történő átváltással lehet munka közben megtenni.

Az AutoSelect kialakításában nagyon hasonlít a HARDI által eddig is kínált PrimeFlow rendszerre, de nem annak kiváltását szolgálja. 9 vagy 13 szakasz kezelhető.

Az AutoSelect sűrített levegővel működik, és ha az Ön traktora légfékkel rendelkezik, akkor a levegőellátás már biztosított is.

HARDI INTERNATIONAL A/S