fbpx

Hardi Navigator SMARTCOM – megbízható alapok

Írta: Agrárágazat.hu - Hirdetés - 2020 november 29.

Precíziós növényvédelem

Az új Hardi Navigator már a SmartCom elektromos rendszerrel áll a felhasználók rendelkezésére. Ez adja a precíziós növényvédelmi funkciók stabil működésének alapját. A tavalyi szezonban kiváló eredménnyel dolgoztak a SmartCommal vezérelt Hardi növényvédő gépek.

 

 

Az intelligens permetezési funkciók biztosításához az új HARDI SmartCom platform, egy teljesen megújult elektromos rendszer szolgál alapul. Ez teljes ISOBUS-funkcionalitást biztosít a felhasználónak, egyszerűen csatlakoztatható traktorokhoz és külső vezérlőegységekhez. A gyakorlatban a gépek vezérlése az ún. SmartCom ECU panelek segítségével történik, amelyek növényvédőszer-, ütés- és porálló borítással rendelkeznek. A rendszer rendkívül gyors, stabil és megbízható, az időtálló, mezőgazdaság részére kifejlesztett borításnak köszönhetően. A SmartCom nagyban megkönnyíti a hibák diagnosztizálását. Akár a gépek távoli elérését is biztosítani tudja, vagyis a szervizes már úgy érkezhet a helyszínre, hogy tisztában van a hibával, és a megfelelő alkatrészt is magával viszi. A rendszer az eddigiekhez képest gyorsabb processzorral dolgozik, így a SmartCom az eddigieknél is gyorsabb és rugalmasabb kezelést biztosít a felhasználóknak. A Hardi SmartCom rendszer bővíthető, alapja a precíziós kijuttatási rendszereknek, emellett lehetővé teszi az automata szakaszolás akár fuvókánként vezérelt változatát is. A Navigátorokban megtalálható az új AutoTerrain szórókeret-vezérlés, amely már az új, giroszkóppal egybeépített ultrahangos szenzorokkal rendelkezik. Ez gyorsabb,pontosabb talajkövetést és negatív irányú szórókeretdöntést is biztosít a lejtős területeken.

 

 

A Hardi kiemelt figyelmet fordít a szórókeretek fejlesztésére, mivel az egyre nagyobb haladási sebességek, jelentősebb munkaszélességek komoly terhelésnek teszik ki azokat. Ráadásul a méret és munkasebesség növekedése mellett egyre kiegyensúlyozottabb szórókeret-viselkedést várunk el gépeinktől. Az új fejlesztésű DeltaForce szórókeret ezért nagyon jó alapot biztosít ahhoz, hogy a megfelelő ultrahangos keretszabályozással nagy kezelési sebesség mellett is állandó fúvókamagasságot biztosítsunk, még egyenetlen talajviszonyok között is.

 

AutoNozzleControl

Az AutoNozzleControll az automatikus fúvókánkénti szakaszolás megbízható, precíz eszköze. A jelenleg elérhető legnagyobb permetezési pontosság valósul meg a HARDI új funkciójával, amelyben a precízebb és nagyobb munkasebességű kijuttatás érdekében minden egyes fúvóka egyedileg kapcsolható. Auto módban a permetezőgép 50 cm-es szakaszokkal dolgozik, ezáltal elkerülhető az átfedéses permetezés okozta károsodás a kultúrnövényeken. A permetezési átfedések minimálisak, ebből adódóan akár 10%-os vegyszermegtakarítás is elérhető. A szélső fúvókák szabályzásával megelőzhető a kritikus területek lepermetezése is.

 

 

Keresse az új, Smartcommal felszerelt Hardi Navigator permetezőket forgalmazóinknál!

 

VF