fbpx

Horsch LEEB AX

Írta: Szerkesztőség - 2018 november 29.

Gyors – precíz – egyszerű: a legújabb vontatott permetező!

A LEEB legrégebbi permetezője a PT280-as 8000 L önjáró permetező. Az önjáró után a GS 6-7-8 ezer literes nagy permetezők következtek. A 2011-ben történt Horsch – LEEB „házasság” után kezdődött el a kisebb LT (4-5-6 ezer l) sorozat fejlesztése. E gépek még mind „hadi technikával” szereltek. Tökéletesen lekövetik a talaj felszínét, 25 cm fúvókaosztás garantálja a lehető legjobb permetezést, a lehető legkisebb elsodródással.

Az AX permetező az elődök útján halad, csak egy kicsit könnyedebb változatban. Mit jelent ez? A szórókeret-vezérlésben nincs kompromisszum! A giroszkópos vezérlés továbbra is alapfelszereltség. A LEEB AX permetező azon termelőket célozza meg, akik szeretnének a legújabb technikával dolgozni, de a méretükből kifolyólag a GS vagy az LT permetező-beruházás, nagyon hosszú idő alatt térülne meg.

Az AX 3800 literes permetlé tartállyal rendelkezik, a permetezést membrán szivattyú végzi, és ami a legfontosabb: akár egy egyszerű, teljesen „hidraulikamentes” traktorral is lehet működtetni. Ez azt jelenti, hogy a piacon megtalálható legegyszerűbb traktor mögé is oda lehet akasztani, TLT-meghajtás elégséges, ugyanis a permetező szivattyú végére ráépített hidraulikus pumpa szolgálja ki olajjal a kormányzást, keret stabilizáló rendszert, nyitás – csukás funkciókat. A szórókeret-vezérlés az LT permetezőben már megismert, bevált és több tízezer hektárokon bizonyított BoomControl, ennek segítségével tökéletesen tartja az AX permetező is a beállított távolságot a célfelülethez. Az AX permetezőn a fúvókák 50 cm-es távolságban helyezkednek el, és a biztonságos 50 cm célfelületig levő távolsággal kiemelkedő minőségű permetezést érünk el. A nyomtáv 150-225 cm között fokozatmentesen állítható, így nem gond, ha kisebb vagy nagyobb traktor vontatja, nagyon gyorsan át lehet állni egyik vagy másik nyomtáv között. A permetező, ha kell, akkor a traktor nyomot is le tudja követni a kormányzásnak köszönhetően.

A LEEB AX permetező egyszerű, gyorsabb és precízebb munkát végez a kisebb, de igényes termelők számára.

Szász Zoltán
+36-30/743-0302