fbpx

HORSCH Tiger – kitűnő választás akár gabonatarlóra vagy kukorica után

Írta: Szerkesztőség - 2013 augusztus 14.

horsch tiger mt kapa

 

A kapa mező mögött található az egyengető tárcsasor, ami a gumikerekes henger előtt egyengeti a talajfelszínt. Három pont függesztésen találunk még egy SD vashengert.

Ez a henger még pluszban aprítja a hantokat.

A Tiger mögé kapcsolhatunk még egy vontatott Optipack SD hengert is, ebben az esetben a három pont helyett egy vonó szerkezet van.

Az Optipack henger 600 kg/m súllyal rendelkezik, nagyon jó felszínt hagy maga mögött.

Egy gond lehet vele, hogy a kis parcellák sarkait nehéz így ezzel a vontatott hengerrel megművelni.

 

 

Tiger egyengető tárcsasor

 

A Tigerrel ezen tavaszon is dolgoztak a víz által borított földeken, az ár levonulása után, a Tiger MT-vel jól lehetett magágyat készíteni.

Érdekes, hogy a két tömörítő hengerrel, tovább tud dolgozni nyers talajokon, és az igen homokos földeken, ahol egy fémhenger taszítaná a laza földet maga előtt, ott is problémamentesen üzemel.

Mire lehet használni még a Tiger MT-t? Több helyen a korai szenázs után még kukoricát vetnének, így a kukorica magágy készítésre.

Hagyományos technológiában sokkal több időbe és energiába kerül, mint a Horsch Tigerrel.

 

Tiger Lucerna

 

A Tigerrel repce magágyat is jól elő lehet készíteni, hisz a még sekélyen levő szármaradványokat a nagy tárcsákkal mélyebbre lehet keverni, és a kapákkal megfelelő mélységbe lehet lazítani.

A kapa biztosítás sokáig tartja a kapát a kívánt mélységben és pozícióban, legalább 800 kg ellenállási erő kell, hasson a kapa hegyére, hogy kinyíljanak.

Amire igazán ki lett fejlesztve a Tiger MT – az a nagy mennyiségű kukoricaszár, eltömődés mentes bedolgozása.

A nagy tárcsalevelekkel aprítja és keveri a szármaradványt, a kapákkal pedig a tárcsákat bekényszeríti a talajba, ezáltal nagyobb sebességnél sem másznak ki a földből, illetve a tárcsa talp alá lazít.

 

 

Tiger Kukorica tarló

 

A Tiger MT egyik leguniverzálisabb kultivátor, amit egészen tavasztól késő őszig tudunk használni.