fbpx

Véget ért szőlészeti bemutatónk, hamarosan indul a pályázat

Írta: Szerkesztőség - 2013 június 26.

Közel 250 ügyfelünk vett részt 2013. június 10. és 18. között az Axiál Kft. és a Bartifarm Kft. közös Szőlészeti bemutatóján. A 7 helyszínen is megrendezett programon a szőlészetekben használatos gépek és eszközök kerültek bemutatásra.

 

axiál fendt

 

A Tolcsva, Eger, Villány, Szekszárd, Balatonlelle, Badacsonyörs, és Tök településeken, illetve azok közelében tartott rendezvény mindenkor négy előadással vette kezdetét.

Az Axiál Kft. termékmenedzserei ismertették a Fendt 200-as széria, a Landini Mistral, Rex F és Rex Vineyard széria, valamint a Berthoud ültetvény permetezők előnyeit a jelenlevők számára.

Ezt követően került sor a Bartifarm Kft. KMS szőlőápoló berendezéseinek és Fischer sorkaszáinak bemutatására.

Az előadásokon az egyes márkák rövid története mellett a gépek műszaki jellemzőibe, képességeibe, sajátosságaiba, valamint a gépvásárlás szempontjaiba kaphatott betekintést a hallgatóság.

Az előadások után a közeli ültetvényeken került sor a gyakorlati bemutatókra, ahol ügyfeleink ki is próbálhatták a gépeket.

Az Axiál Kft. termékmenedzserei és területileg illetékes gépértékesítő kollégái több ízben is hangsúlyozták, a gépek nemcsak díszek, azért vannak, hogy kezelőik igényeit szolgálják, amelyeket csak úgy tudnak megfelelően felmérni, ha bátran beülnek a masinákba és elviszik azokat egy körre.

 

axiál szőlészeti bemutató

A közeljövőben induló kertészeti géptámogatási program lehetőséget nyújt ügyfeleink számára, hogy magasabb árkategóriájú gépeket vásároljanak.

A gépberuházást azok számára is kilátásba helyezheti, akik egyébként még nem tervezték meglépni azt.

Várhatóan 2013. július 1-jén 8 órától forráskimerülésig, de legkésőbb 2013. augusztus 31-én 18 óráig nyújthatók be a kertészeti gépek és technológiai berendezések beszerzésére irányuló pályázatok.

Az előzetes információk szerint a támogatás mértéke 35%, ez kisértékű beruházás esetén maximum 5 millió Ft., nagyértékű beruházás esetén maximum 50 millió Ft lehet.

A kertészeti géptámogatás meghatározott gépekre vehetők igénybe, valamint ha a pályázó mezőgazdasági termelőként a TEÁOR ’08 szerinti 01.1-01.3. és 01.5. tevékenységek valamelyikét végzi vagy a mezőgazdasági üzemének mérete meghaladja a 4 EUME-t, kivéve a VHR által meghatározott induló vállalkozás, ügyfél.

 

 

Axiál Kft.