fbpx

Ötmilliárd forint értékben fejlesztette a telephelyeit

Írta: Szerkesztőség - 2021 május 10.

Összesen ötmilliárd forint értékben fejlesztette a telephelyeit Szegeden, Csornán, Bácsbokodon a Sole-Mizo Zrt., melyhez 2,2 milliárd forinttal járul hozzá az állam.

 

A beruházás sajtótájékoztatóján Varga Mihály, pénzügyminiszter közölte, hogy a fejlesztés 1225 munkahely megmaradását biztosította.

 

Mezőgazdaság, Sole-Mizo telephelyeit fejleszti
A Sole-Mizo állami támogatással fejleszti telephelyeit, ezzel 1225 munkahely megmaradásához járulnak hozzá
(Fotó: Facebook/Varga Mihály)

 

A Sole-Mizo telephelyeit az alábbi beruházások érintik:

  • Bácsbokodon a sajtgyártási kapacitását bővítette;
  • Csornán porítóüzemet létesített;
  • Szegeden a termelés bővítésén túl a gyártási technológiát is korszerűsítette.

Évente 400 millió liter tej feldolgozásával a vállalat a magyar tejipar legnagyobbja, és a legjelentősebb magyar tejfelvásárlóként termelők sokaságának biztosít megélhetést.

 

A kormány stratégiai célja

A magyar élelmiszeripar kiváló minőségben biztosítsa az ország szükségleteit, ezért a következő kettő évben 1500 milliárd forint jut az élelmiszeripar és a mezőgazdaság támogatására – mondta a miniszter.

A fejlesztések eredményként szigorúan ellenőrzött, belföldön termelt élelmiszer kerülhet a családok asztalára, és külföldön is versenyképesek lehetnek az itteni termékek.

 

A Sole-Mizo támogatása a Nagyvállalati Beruházási Program keretében történt

Magyarország jelenleg legeredményesebb beruházásösztönző programja a járvány kitörése óta 53 vállalkozás esetében összesen 110 milliárd forint értékben biztosított beruházási lehetőséget. Ez több mint 22 ezer munkahely megőrzését, vagy létrehozását segítette. A program keretösszegét a kormány további 25 milliárd forinttal emeli, ha úgy ítélik meg, hogy arra az újabb befektetések érdekében szükség lesz.

Kérdésre válaszolva Varga Mihály elmondta, hogy a 2022-es költségvetésből vállalkozásfejlesztésre is több jut, miként minden ágazat nagyobb forrásból gazdálkodhat jövőre.

 

Mezőgazdaság, Sole-Mizo telephelyeit fejleszti
A szegedi központú Sole-Mizo Zrt. Bonafarm Csoport tagja, nettó árbevétele 2018-ban meghaladta a 73 milliárd forintot, 2019-ben a 77 milliárd forintot
(Fotó: Facebook/Varga Mihály)

 

Forrás: MTI
Összeállította: Barna Ferenc