fbpx

Hosszú távú együttműködésről állapodott meg a Biovéd 2005 és a Kwizda Agro

Írta: Agrárágazat.hu - Hirdetés - 2020 október 19.

Új, az eddigi együttműködést még szorosabbá fonó megállapodást írt alá a Biovéd 2005 és a Kwizda Agro, amely megállapodás fókuszában a biológiai növényvédelem áll. A Biovéd 2005 részéről Dr. Bohár Gyula ügyvezető, a Kwizda Agro részéről pedig Ronald Hamedl agrodivízió-vezető és Gerold Prandtstetten, a Kwizda Agro magyarországi ügyvezetője vett részt a megállapodás aláírásán.

Mindkét vállalat kiemelte, hogy az elmúlt évtizedben a mikrobiológiai készítmények kifejlesztését és előállítását, valamint az osztrák, magyar és román termelők speciális starter műtrágyával való ellátását megcélzó együttműködésük sikeres volt. „Partnerségünk eredményessége a két cég legjobb elemeinek ötvözésére épül, amelynek stabil ellátási alapját a Biovéd 2005 nyújtja, a magas szintű technológiai és innovációs tapasztalatot pedig a Kwizda Agro biztosítja” – mondta Dr. Bohár Gyula.

 


Partnerségük eredményessége a két cég legjobb elemeinek ötvözésére épül

 

Az akvizícióval a Kwizda Agro megkapta a kizárólagos jogot a Beauveria Bassiana törzsön alapuló növényvédelmi termékek fejlesztésére és gyártására. A törzzsel végzett korábbi hatékonysági vizsgálatok eredményei bebizonyították, hogy a készítmény hatékony a kultúrákat károsító különböző rovarokkal szemben. Míg a Biovéd 2005 továbbra is mikrobiológiai kutatásra és termelésre összpontosít, addig a Kwizda Agro a termékek engedélyeztetését, a piaci pozícionálást, értékesítést és a marketinget vállalja feladatként az együttműködés keretében. A két vállalat közös célja a készítmény engedélyének mihamarabbi megszerzése az Európai Unióban.

Gerold Prandtstetten, a Kwizda Agrótól hangsúlyozta: „A Kwizda Agro lehetővé teszi az innovatív termékek sikeres bevezetését, és komplett technológiákat biztosít a termelők számára. Így lehetőségük lesz a biológiai és a hagyományos növényvédő szerek kombinálására a hatékony termelés és a környezettudatosság érdekében. A Kwizda Agro értékesítési csapata Ausztriában, Magyarországon, Romániában több mint 100, magasan képzett szaktanácsadójával biztosítja a termelőknek a személyre szabott megoldásokat.”

A megállapodás lehetőséget nyújt a Kwizda Agro számára egy új szegmens kialakítására és a jelenlegi biológiaifungicid- és rovarölőszer-portfóliójának a kiegészítésére.

 

www.kwizda.hu