fbpx

Hungarikumok minden külföldi kiállításon, ahol megjelent az AMC

Írta: Szerkesztőség - 2018 december 04.

A hungarikumok témakörében szervezett szekcióülésen Ondré Péter elmondta: 2018-ban 44 olyan kiállító vett részt az AMC külföldi kiállításain, amely hungarikumterméket is bemutatott. Ennek eredményeként az agrár- és élelmiszergazdaság szakterületén megtalálható 24 hungarikumból a csupán fotókon, képeken, kivetített filmeken megjelenő magyar szürkemarha-, magyar pásztor- és vadászkutyafajták, valamint az alföldi kamilla és a makói hagyma kivételével valamennyi hungarikum termékként is megjelenhetett a különféle, határainkon túl szervezett kiálltások valamelyikén.

A szekcióülésen a húsipari hungarikumok iparban betöltött szerepéről a 4.0 tükrében a Pick Szegedtől Bajkai Tibor, a prémium magyar élelmiszerekről Gyaraky Zoltán élelmiszer-tudományi szakértő, a hungarikum analitikai hátteréről Szigeti Tamás (Wessling), míg a pálinka hungarikum történetéről és problémaköréről Nagygyörgy László (Wessling) tartott részletes előadást.

www.amc.hu honlapon kutakodva valamennyi magyar feldolgozó, gyártó kiállító megtalálhatja az AMC kínálatában azt a kiállítást, amelyen a megfelelő exportpiacot célozva a szervezet támogatásával akvirálás alapján kiutazhat. Az aktuális nemzetközi kiállításokra vonatkozó felhívások a honlapon megtalálhatóak.