fbpx

Ingyenes könyvek a ModernGazdától

Írta: - 2017 június 23.

2017 Júniusában kezdődött a ModernGazda akciója, amiben két könyvüket is ingyenessé tették olvasóik számára.

PREGA újraértelmezve?

A Pénztermelő Növénytermesztés című könyv hiánypótlónak számít a maga terültén. Azokról a haladó mérési technológiákról szól, amelyekről minden virág vagy zöldségtermesztőnek érdemes olvasni és tanulni. A pH vagy EC mérésről vagy a talajnedvességről, a legtöbben lehet hogy már hallottak, de ez a könyv túlmutat ezen. A megfelelő tápanyag gazdálkodásról, és a PREGA-ban hangoztatott elvek gyakorlatias alkalmazására is kitér. A szerző úgy fogalmazott a PREGA kapcsán, hogy:

„Régóta tudjuk azt, hogy mire is van igazán szükségük a növényeknek. Vízre, levegőre és tápanyagra. És a legtöbben itt lezártnak tekintik az ügyet. Az arányokról már kevesebb szó esik. Hogy pontosan mennyi vízre, levegőre vagy tápanyagra. És még kevesebben beszélnek az időzítésről. Mert nem mindegy, hogy a növényünk éppen milyen fázisban tart. Mert nem ugyan annyit „eszik” egy palánta, mint egy kifejlett növény. Csak úgy tudjuk a termésünket növelni, ha odafigyelünk ezekre az arányokra. Ezekhez nélkülözhetetlenek a mérések, és azok helyes kivitelezése. Erről szól a Pénztermelő Növénytermesztés. Elvekről, módszerekről, összefüggésekről és ezek gyakorlati megvalósításáról.” – Dr. Kovács István

Így készül a magyar pálinka 2017-ben

A pálinkafőzés más történet. Ott a szakirodalommal Dunát lehetne rekeszteni. De ebből a tömegből is sikerült kitűnnie a Főzz Pálinkát egyszerűen kiadványnak.

„Két véglet van a pálinka készítők között. Az egyik, amelyik letudná az egészet a tiszta gyümölccsel, és végül rájön hogy mégsem olyan egyszerű ez, mert pocsék a végtermék. És a másik, amelyik túlgondoljon az egész folyamatot és belebonyolódik. Ezért készült ez a kiadvány. Ez a középút.” – Dr. Kovács István

A hossza nem több 30 A4-es oldalnál, mégis velős, „IKEA szintű összeszerelési útmutatót” nyújt az olvasónak. Az olvasók visszajelzései szerint, pont ez a legjobb benne. Nem tudományos fogalmakkal untat, hanem lényegre törő őszinteséggel mutat rá a kritikus pontokra. Nem véletlenül kelt már el belőle több mint ezer példány.

Összefoglalva..

Ez a két könyv az elmúlt félév termése. És alapjaiban változtatták meg az emberek gondolkodásmódját. Akár a pálinkafőzést, akár a növénytermesztést tekintjük, elindult egy modernizációs folyamat.

Egy folyamat, ami a tudásra épül. Ami mér, ellenőriz, és tudományos eredményeken alapszik. A gyorsan és könnyen adaptálható tudás megszerzésére fókuszál, érdekessé és élvezetessé teszi a tanulást. A két könyvön kívül az ingyenes blog is egy valódi kincsesbánya, a téma iránt érdeklődőknek. Kíváncsian várjuk a folytatást.