Ingyenes szakmai tanulmányút agrárhallgatók számára!

Borítókép

Az AGRYA a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával együttműködve pályázatot hirdet ingyenes belföldi szakmai tanulmányútra az agrár-felsőoktatásban tanuló hallgatók számára 2019. április 12-14. között.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kiemelt helyen kezeli a generációs megújulás ügyét. A folyamat elősegítése érdekében a kamara több fronton is aktív. Az egyik ilyen terület az egyetemisták köre. A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetségévével (AGRYA) együttműködve szakmai alapon egyetemi klubokat szervez a 2018/2019-es tanévben.

Az együttműködés keretében a 2018 őszi szemeszterben már három agráregyetemen (Keszthelyen, Gödöllőn és a budapesti Villányi úton) zajlottak szakmai műhelyek. 2019 tavaszán további két egyetemmel bővül az Egyetemi Fiatal Gazda Klubok helyszíne, így idén már Mosonmagyaróváron és Debrecenben is megrendezésre kerül az eseménysorozat.

A rendezvényekhez szorosan kapcsolódik a hallgatók számára biztosított szakmai utazás is. Az AGRYA a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával együttműködve pályázatot hirdet ingyenes belföldi szakmai tanulmányútra az agrár-felsőoktatásban tanuló hallgatóknak 2019. április 12-14 között. A szakmai tanulmányútra egy űrlap kitöltésével jelentkezhetnek a hallgatók. A jelentkezéseknél előnyben részesülnek azon hallgatók, akik olyan intézményből jelentkeznek, ahol működik Egyetemi Fiatal Gazda Klub.

A tanulmányúton legfeljebb 30 fő részvétele biztosított. A jelentkezők közül az Egyetemi Fiatal Gazda Klubok vezetőinek közreműködésével választja ki a résztvevőket az AGRYA és a NAK. A tanulmányút programja érinti a főbb ágazatokat, elsősorban működő gazdaságok és üzemek meglátogatására kerül sor, olvasható a NAK honlapján. Így a programban lesz szántóföldi növénytermesztő, kertészeti és állattenyésztési gazdaság is. A tervek szerint a programban lesz sertés, baromfi, valamint húsmarhatartó gazdaság, borászat, hajtatásos kertészet, vetőmagüzem, hús- és zöldségfeldolgozó.

A szakmai út ingyenes, beleértve a szervezett utaztatás, szállás és az étkezés költségeit is. A résztvevőktől kiválasztásuk esetén 5000 forint regisztrációs díjat kér az AGRYA, amit a szakmai út kezdetén helyben visszafizetnek a szervezők. A regisztrációs díj célja kizárólag a részvételi szándék megerősítése!

A szakmai tanulmányútra a https://agrya.hu/szakmai-tanulmanyut-agrar-hallgatoknak címen elérhető pályázati űrlap kitöltésével jelentkezhetnek a hallgatók. Jelentkezési határidő 2019. március 14., 14.00 óra. Eredményhirdetés 2019. március 21. További információ: AGRYA Országos Iroda (06 1 270 4874; callcenter@agrya.hu)

Tartalom közti banner a cikk végére
no