fbpx

Innovatív technológia – jobb termelékenység

Írta: Agrárágazat.hu - Hirdetés - 2021 szeptember 20.

Az agrártermelők termelékenységi mutatói jobbak a Michelin innovatív Michelin Ultraflex Technológiának köszönhetően, ugyanis nagyobb a gép vonóereje alacsonyabb üzemanyag-felhasználás mellett. A szélesebb felületű abroncsokkal kisebb mértékű talajtömörítés érhető el, ez pedig a termőföldet is jobban kíméli.

 

Ultraflex MichlenA mezőgazdasági termelők minden nap kihívásokkal szembesülnek, segít az innovatív technológia (Fotó: MICHELIN)

 

Maximális terméshozam, alacsony működési költség

A mezőgazdasági vállalkozások manapság hasonló kihívásokkal küzdenek a világ minden táján, nagyjából mindenki ugyanarra keresi a megoldást: maximális terméshozam elérése a lehető legalacsonyabb működési költségekkel, és talajkímélő művelési eljárások alkalmazásával. Az egyre nagyobb teljesítményű, erősebb és nehezebb mezőgépek használata azonban éppen azt a helyzetet idézheti elő, amelynek megelőzésén a gazdaságok fáradoznak.

A MICHELIN Ultraflex Technológia pontosan erre a kettős kihívásra jelent megoldást: a hatékonyság növelését biztosító, egyre modernebb mezőgépek fejlesztését teszi lehetővé azáltal, hogy egyik legfontosabb erőforrásunk, a termőföld minőségének megóvásában is kulcsszerepet játszik.

 

Ultraflex MichlenAz egyik legfontosabb erőforrásunk, a termőföld minőségének megóvása lényeges szempont (Fotó: MICHELIN)

 

A Michelin Ultraflex abroncsok alacsony nyomáson is üzemeltethetők

Az alacsony nyomásnak köszönhetően jobb vonóerő és üzemanyag-megtakarítás, sőt nagyobb ellenálló képesség érhető el. A talajkímélő használati móddal – a kisebb mértékű talajtömörítésnek köszönhetően – a termelékenység is javul.

Az Ultraflex Technológia lehetővé teszi, hogy ugyanolyan terhelés mellett a standard radiálabroncsoknál szokásos értékekhez képest alacsonyabb üzemi nyomáson üzemeltessük az abroncsot. Az abroncs felépítménye erőteljes és nagy teherbírású, ugyanakkor rendkívül rugalmas. Az abroncsra jellemző szélesebb talpnyomat révén a talajjal való kapcsolata biztosabb, egyben minimalizálja a termőterületre gyakorolt nyomást.

 

Ultraflex MichlenAz innovatív technológia a gumiabroncsoknak hosszabb élettartamot biztosít (Fotó: MICHELIN)

 

Az eredmények számokban

A gazdálkodók elsősorban az akár 15%-ot is elérő üzemanyag-megtakarítást, a 4%-os terméshozam-növekedést és a hosszabb élettartamot, illetve a Michelin csapat hozzáértését említik a MICHELIN Ultraflex abroncsok előnyeiként.

A technológia már 17 éves, de a fejlesztés nem állt meg. A precíziós mezőgazdaság és a digitalizáció adja a lehetőséget, hogy gazdák nyomon kövessék, és a rendszeren keresztül állítsák az abroncsnyomást a terephez és az aktuális tevékenységhez igazítva.