fbpx

Salsa – ami után csak a repce marad a porondon

Írta: Agrárágazat.hu - Hirdetés - 2021 szeptember 20.

A repce őszi növényvédelmi tevékenységei mellett az egyik legnagyobb precizitást a gyomirtás igényli. Az őszi gyomok ellen kiváló megoldást nyújt a KITE Zrt. által forgalmazott Salsa® 75 DF gyomirtó szer.

Salsa® 75 DFA Salsa® 75 DF készítményt 15-25 g/ha dózisban kell felhasználni a gyomirtási program részeként vagy kombinációban

Kiválóan hat a kétszikű gyomnövények, köztük a nehezen irtható, problémás fajok –tyúkhúr (Stellaria media), sebforrasztó zsombor (Descurainia sophia), vadrepce (Sinapis arvensis) – ellen is. Szelektív hatással rendelkezik – bármely fajtában és hibridben felhasználható. Az etametszulfuron-metil a levélen és a gyökéren keresztül hat az ALS enzim gátlása révén, valamint tartamhatása által meggátolja a későbbi gyomkelést. A tipikus tünetek (elszíneződés, nekrózis) az érzékeny gyomokon a kezelést követően 3-10 nap múlva jelentkeznek. A készítményt az őszi káposztarepce 2-8 leveles fejlettségi állapotában kell kijuttatni, a magról kelő kétszikű gyomnövények szik-4 leveles állapotában. A legjobb hatás korai posztemergensen kijuttatva érhető el.

Salsa® 75 DFA repce őszi növényvédelmi tevékenységei mellett az egyik legnagyobb precizitást a gyomirtás igényli

A készítményt 15-25 g/ha dózisban kell felhasználni a gyomirtási program részeként vagy kombinációban. A gyomok hatóanyaggal szembeni rezisztenciájának kialakulása ellen javasolt a Salsa® 75 DF eltérő hatásmechanizmusú készítményekkel való kombinálása. A gyomirtóhatás fokozásának érdekében a permetléhez Trend® 90 nedvesítőszer hozzáadása szükséges 0,1%-os koncentrációban.

Bővebb információkért keresse bizalommal agronómiai szaktanácsadóinkat!

Kite