fbpx

Itt a videó, amelyik bizonyítja: hazudott az óriásvágóhíd

Írta: - 2020 június 19.

Tegnap adtunk hírt róla, hogy Németország meghatározó vágóhídján a dolgozók kétharmada – csaknem 700 ember! – koronavírusos. Most kiderült, hogy nem csak a visszakeringetett, hűvös levegő és a zsúfolt munkásszállók okozták a bajt, maga a Tönnies sem tett semmit azért, hogy megóvja a jórészt Kelet-Európából érkező henteseket.

Már hetek óta keringett a neten egy videó, amit az egyik kantinos vett fel az április 8-án uralkodó állapotokról. Az ebédlőben százával ülnek szorosan egymás mellett a dolgozók. Szájmaszkot az evés miatt nyilván nem tudnak hordani. A Tönnies a nyilvánosságra került felvételekről eddig azt állította, hogy azok a másfél méteres távolságra utasító március 30-i rendelkezés előtt készültek. A videó részletes elemzése azonban kiderítette, hogy az pontosan április 8-án, 8.39-kor készült. Az elemzést a Südwestrundfunk (SWR) munkatársai tegnap hozták nyilvánosságra.

A Tönnies először elismerte a vétséget, majd azonnal visszavonta a nyilatkozatát, és kijelentette: nem hazudott, és saját vizsgálatokba kezd a videó készítésének időpontjával kapcsolatban. Szerencsére mást is tett azóta: széthúzta az asztalokat, idősávokat állított fel a kantin látogathatóságára és felhúzott egy tábori sátrat a többlethelyigény biztosítására.

Közben a román külügyminiszter kapcsolatba lépett a bukaresti német nagykövetséggel, hogy magyarázatot kapjon a dolgozók munkakörülményeire.