fbpx

Itt kötelező a csokoládé-kóstolás

Írta: Csomor Zsolt - 2019 július 16.

Professzionális szinten sajátíthatók el a csokoládé, kávé és a tea gyártásával kapcsolatos ismeretek a Szent István Egyetem budapesti Élelmiszertudományi Karán a szeptemberben induló csokoládé-, kávé-, teakészítő mesterképzésen. Az ország első, diplomával elismert szakirányú továbbképzésére augusztus 15-ig lehet jelentkezni.

Ha valaki az élvezeti élményen túl mélyebb betekintést is szeretne nyerni nemcsak a csokoládé, de a kávé- és teakészítés rejtelmeibe is, annak nagyszerű lehetőség a hazánkban elsőként, 2017-től kétévente induló Csokoládé-, kávé-, teakészítő mester szakirányú továbbképzése a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karán, melynek új évfolyama szeptemberben indul.

Az ország első diplomával elismert képzésére nemcsak a felsorolt élvezeti cikkekkel foglalkozó szakemberek jelentkezését várják, hanem lelkes amatőröket is. A képzés legfőbb célja minden esetben a magas szintű technológiai és műszaki felkészültséget biztosító oktatás megvalósítása, megfűszerezve a szükséges piaci, jogi és vállalkozási ismeretekkel.

A kötelező és fakultatív tárgyak elvégzése során a csokoládé-, kávé- és teakultúrától az érzékszervi minősítésen keresztül a termékek táplálkozás-tudományi vonatkozásáig tartó témakörökkel is megismerkedhetnek a hallgatók, az ismereteket pedig minden esetben a Szent István Egyetem legkiválóbb szakemberei mellett az adott szakterületeken nagy múltra visszatekintő vállalatok szakértői adják át a hallgatóknak.

A négy féléves, levelező munkarend keretében végezhető képzés során a résztvevők olyan ismeretekre tehetnek szert, amelyek alapján képesek lesznek akár önállóan is kiváló minőségű termékek gyártására, a csokoládé, kávé- vagy teakészítő üzemek szakmai és vezetői feladatainak ellátására, de akár saját üzemet is menedzselhetnek.

A gasztronómiai vállalkozások munkatársai, illetve a csokoládé, a kávé és a tea szerelmesei számára fókuszált képzés jelentkezési határideje 2019. augusztus 15.

A képzésről az érdeklődők a www.csokoladekavetea.hu honlapon vagy a facebook.hu/csokoladekavetea oldalon tudnak tájékozódni és a csokoladekavetea.hu/jelentkezes felületén tudnak jelentkezni.

CÍMKÉK