fbpx

Nestlé Hungária: több mint 1500 tonna húsvéti csokoládé

Írta: Szerkesztőség - 2013 március 22.

Budapest, 2013. március 21., csütörtök (MTI) – Több mint 1500 tonna húsvéti csokoládét gyártottak az idei szezonra a Nestlé diósgyőri üzemében, ennek 88 százalékát exportra termelték – közölte a Nestlé Hungária Kft. az MTI-vel.

 

 

A közlemény szerint az idén tavasszal 21 országba jut el a Diósgyőrben készült figurás csokoládé.

A megnövekedett igényekkel arányosan 8 százalékkal több húsvéti üreges csokoládét gyártottak az idei szezonra.

Az exporttermelés 1040 tonnáról 1320 tonnára emelkedett a tavalyihoz képest.

A csokoládéfigurák iránti egyre növekvő igény következtében a Nestlé egyetlen, kizárólag csokoládéfigurákra specializálódott gyártóegységében évről évre több terméket gyártanak.

Míg 2010-ben összesen közel 2500 tonna húsvéti és karácsonyi üreges figura készült az üzemben, addig 2011-ben már 2800 tonna, 2012-ben pedig több mint 3000 tonna édesség hagyta el a gyárat.

A foglalkoztatottak száma is a termeléssel arányosan növekedett az elmúlt években, idén a legintenzívebb termelési időszakban közel 600 főnek adnak munkát a diósgyőri üzemben – tájékoztat a közlemény.

A kizárólag valódi csokoládéból készült szezonális üreges figurákra szinte az egész világon nagy az érdeklődés.

Nem csupán a környező országokból, hanem Új-Zélandról vagy éppen Dél-Afrikából is kap megrendelést a Nestlé.

 

„Az idei új megrendelőink között pedig olyan országok is szerepelnek, mint Chile, Kanada, Ausztrália és Franciaország” – idézi Jean-Pierre Polanent, a diósgyőri Nestlé gyár igazgatóját a közlemény.

Hozzátéve: itthon a Boci nyuszik és tojások a legnépszerűbb húsvéti termékek, külföldön pedig elsősorban a FarmYard úgynevezett tanyasi, Smarties drazséval töltött figurák.

A Nestlé közel 5 millió forint értékben, mintegy 44 000 darab csoki figurát ajánl fel a segélyszervezeten keresztül idén húsvétra a magyar gyerekeknek.

Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója szerint nagy örömmel fogadták a Nestlé adományát.

10.000, sok esetben rendkívül nehéz körülmények között élő rászoruló gyermek és családja számára tudnak ünnepi hangulatot és meglepetést varázsolni a közelgő húsvét idején – tartalmazza a közlemény.

A Nestlé Hungária Kft. az MTI megkeresésére nem közölte forgalmi adatait.

A Céginfo.hu-n elérhető adatok alapján a Nestlé Hungária Kft.-nek 2011-ben a nettó árbevétele mintegy 93 milliárd forint volt szemben az előző évi mintegy 80 milliárd forinttal.

A mérleg szerinti eredmény 2010-ben mínusz 833 millió forintot tett ki, míg 2011-ben a kft. vesztesége elérte az 1,136 milliárd forintot.

 

MTI 2013. március 21.