fbpx

Jó eredménnyel zárták a 2017-es évet a BC hibridek

Írta: - 2018 január 17.

Vetés után 92-97%-os kelési arányt sikerült elérni a BC hibridkukoricával Somogy megyében is. Országos összehasonlításban is az átlagot meghaladóan teljesítő hibridek – mint az Alibi, a Thriller, a BC 323, a BC 406 és a BC 478 – kiváló vízleadó- és termőképességük, valamint a környezeti viszonyokhoz való alkalmazkodásuk miatt a figyelem középpontjába kerültek 2017-ben. Az AGROmashEXPO-n, a BC hibridekről további teszteredményekkel lehet megismerkedni A szabad terület SATII/15 standon.

 

A paletta minden hibridjét számos magyarországi helyszínen tesztelték, melyek sikeresen alkalmazkodtak az itteni agro-ökológiai adottságokhoz. Nem meglepő, hogy az őszi szántóföldi bemutatók alkalmával és a téli rendezvényeken is e hibridek iránt volt a legnagyobb érdeklődés. A dél-somogyi homokhát jelenti a legkomolyabb kihívást a gazdálkodók számára savanyú homoktalajával. Ezért a BCI Magyarország felkérte Skrut Zoltán családi gazdálkodót, akinek Somogy megye délnyugati részén található a gazdasága, hogy 2017-ben a BC kukorica vetőmagot 3,6 ha-on tesztelje.

„Vetés után a kelési arány 92-97%-os volt, növekedésük egységes, a talaj árnyalása is megfelelő volt. Őszre az aszályos nyár ellenére egységes táblát kaptunk, mire jött az októberi betakarítás. A termés, a szélsőséges időjárás ellenére, a mi gyenge homoktalajunkon meglepően igen jó eredményt hozott, 7,3 tonna/ha, szemnedvessége 17%-os volt“ – olvashattuk Skrut Zoltán beszámolójában.

További információ a hibrid termékekről az AGROmashEXPO kiállításon.

A szabad terület SATII/15 standon vagy a www.bcim.hu weboldalon.