Kedvezőtlen időjárás – Vegyszer okozta perzselés – Hiánytünetek – Életerős állomány? – Kiegyenlített termés?

A hektikus időjárás és a posztemergens növényvédelmi kezelések jelentős stresszhelyzetet okozhatnak a növények életében, ekkor az állomány fejlődése napokig, akár egy hétig is lelassulhat.

Ezen a törvényszerűen bekövetkező helyzeten segít az Energia Humin magas huminsav-tartalma, amely önmagában is fontos tápanyagforrás lehet a növény számára. A növényekben, kis mennyiségben jelen levő fémek jellemzően lassan mozognak, ezért az intenzív növekedés időszakában a fiatal hajtásokon hiánytünetek is jelentkezhetnek, a lombtrágya kijuttatását ezekhez az időszakokhoz kell igazítani. Az Energia Humin összesen 11 hatóanyagot tartalmaz és kitűnően alkalmas a fenti helyzetek kezelésére, amelyet felhasználóink gyakorlati tapasztalatai is jól szemléltetnek.

Szekeres Lajos (Szekeres Mezőgazdasági Kft.); őszi búza:

„Az Energia Huminnal kezelt kísérleti tábla, a kontroll terület 8,64 tonna/ha hozamával szemben 10,03 tonnát adott, ami 1,39 tonna/hektár többlettermést jelent. Ez kissé víznyomásos terület volt, és a Humin a plusz-tápanyagon túl ennek a stressznek a feloldásában is segíthetett.”

Gulyás Tamás, családi gazdálkodó, Dunaújváros, takarmányborsó és napraforgó:

„2015 elég gyenge évjárata volt a borsónak, a környéken mások már a két tonnának is örültek, de mi így is szép termést, 3,4 tonnát tudtunk betakarítani hektáronként. A takarmányborsó mellett napraforgóban is kipróbáltuk az Energia Humint. A környéken mindenütt panaszkodtak a gazdák, hogy a magas olajsavas napraforgók rettentően gyenge hozamokat produkáltak. Nálunk 3,5 tonnát adott a hagyományos napraforgó, amivel nagyon meg voltam elégedve, de a kezelt magas olajsav tartalmú napraforgóban is tudtuk hozni ezt a termésátlagot!”

„A különbség akkor ugrik ki, amikor ellenünk fordul a természet! A legrosszabbkor volt hőség, és éppen akkor nem esett az eső, amikor a legnagyobb szükség lett volna rá – na, ilyenkor kell észnél lenni! A 40 fokos légköri aszállyal nem tudtunk mit kezdeni, de az Energia Huminnal jó eséllyel át tudtuk vészelni a kedvezőtlen időszakot”

Kapeller Zoltán, családi gazdálkodó, Mezőszilas; kukorica:

„A komplex technológiának köszönhetően, egy nem megfelelő körülmények között elvetett kukoricánál, a szárazabb periódusban – amikor a legtöbb növényen látszott a kisülés – a miénk teljesen zöld maradt. Az Energia Humin átsegítette a növényeket a stresszhelyzeten és megalapozta a fejlődésüket.”

Felhasználás

Valamennyi szántóföldi kultúra levélkezelésére, kondíciójának javítására 4,0-10,0 l/ha mennyiségben 200-350 l/ha vízmennyiséggel, a növény 3-6 leveles állapotától virágzásig terjedő időszakban, legfeljebb 3%-os töménységben kijuttatva.

Más készítményekkel történő együttes kijuttatás esetén keverhetőségi próbát kell végezni!

Kultúrára szabott ajánlatért keresse tanácsadóinkat!

www.phylazonit.hu

hatóanyag mezőgazdasági növény őszi búza szántó szántóföld tápanyag trágya