fbpx

Kelet-Európai Műtrágya Konferencia és Kiállítás Prágában

Írta: Szerkesztőség - 2015 június 29.

Június 17-19. között került megrendezésre az évről évre nagyobb népszerűségnek örvendő, a kelet-európai térség legjelentősebb és legnagyobb műtrágya konferenciája Prágában.

40 országból, köztük hazánkból, Oroszországból, Angliából, Hollandiából, Svájcból, Ukrajnából, Horvátországból és az Amerikai Egyesült Államokból összesen 180 vállalat képviseltette magát.

A rendezvény kiváló alkalmat teremtett idén is a kutatás-fejlesztésre jelentős hangsúlyt fektető, a korszerű megoldások iránt nyitott műtrágya gyártó és forgalmazó cégeknek a bemutatkozásra, egymás személyes megismerésére, ill. az országhatárokon átívelő érdemi tárgyalások folytatására.

Emellett a szekciótermekben színvonalas, tartalmas előadások hangzottak el elismert szakértőktől, akik jó szívvel adták át tudásukat az érdeklődőknek!

A Fertilia Kft. évről évre meghatározó szereplője ezen eseménynek, idén azonban nem csak kiállítóként vettünk részt a konferencián. Megtiszteltetésként ért minket a felkérés, hogy innovatív, dinamikusan fejlődő műtrágya gyártó cégként tartsunk előadást a fenntartható mezőgazdaságról és a jövőbemutató fejlesztési irányokról.

A felkérésnek eleget téve Várszegi Erika, a Fertilia cégvezetője előadásában felhívta a figyelmet arra az óriási kihívásra, hogy a világnak az élelmiszertermelést meg kell dupláznia 2050-re! 35 év múlva eljutunk ugyanis arra a pontra, hogy 2,2 milliárd emberrel több fog élni Földünkön, és élelmezésükhöz +1 milliárd tonna gabonára lesz szükség évente!

A nem is olyan sokára bekövetkező drasztikus népességrobbanás és a rendelkezésünkre álló véges erőforrások – csökkenő energia, apadó vízkészlet, valamint a talajerózió és az útépítések miatt radikálisan csökkenő művelhető földterület – mellett a hatékonyság fokozása az egyetlen út a fenntartható mezőgazdaságban. Ezért olyan műtrágyázási megoldásokat kell alkalmazni, melyek amellett, hogy harmonikus tápanyag-ellátást nyújtanak, egyben gazdagítják a föld termőerejét.*

A fotón Várszegi Erika, a Fertilia cégvezetője előadás közben

A hallgatóság soraiban voltak többen nemzetközileg elismert, komoly szaktekintélynek számító személyek, a szakma jeles képviselői, akik az előadásunk után visszaigazolták számunkra, hogy jó úton haladunk, hasonlóan gondolkodunk, elveink, céljaink sokban egyeznek velük a jövő mezőgazdaságát illetően!

*Az előadás tartalmáról, a műtrágyafejlesztésekről részletesen a 2015. július végén megjelenő Fertilia Magazinban írunk!

Tóth Katalin
Fertilia Kft.

www.fertilia.hu