fbpx

Képviseletet nyitott Tokióban a Tokaj Kereskedőház

Írta: Szerkesztőség - 2013 március 12.

Tokió, 2013. március 11., hétfő (MTI) – Képviseletet nyitott Tokióban a Tokaj Kereskedőház, Zrt., amely a magyar országimázst is szolgálni fogja.

 

 

A képviselet megnyitását több hónapos előkészítő munka előzte meg a borászat részéről, ami a Külügyminisztérium támogató segítsége nélkül elképzelhetetlen lett volna – mondta a képviselet megnyitóján Varga Béla, a japán piacon újabb borokkal bemutatkozó Tokaj Kereskedőház Zrt. export menedzsere az MTI-nek Tokióban.

A magyar borok ázsiai jelenlétének és elérhetőségének növelése a gazdasági célok mellett az országimázs része is – tette hozzá Gál Helga, a Külügyminisztérium bor- és gasztronómiai tanácsadója, aki a napokban Tokió mellett Pekingben, Hongkongban és Ausztráliában is magyar borkultúrális rendezvényeken vett részt.

A Tokaj Kereskedőház magas minőségű aszú borai többek között az esztergomi autógyárat birtokló Suzuki-csoporton keresztül már évek óta jelen vannak a japán piacon.

Most azonban az állami tulajdonú borászat szélesebb fogyasztói kör felé készül nyitni azáltal, hogy bővebb termékpalettával jelenik meg a szigetországban.

Japánban az elmúlt években egyre népszerűbbé vált a minőségi borok fogyasztása, amely az ázsiai gasztronómiái kultúrától sem áll már távol.

 

MTI 2013. március 11.