fbpx

MVH: csak jogszerű földhasználó nyújthat be kérelmet támogatásra

Írta: Szerkesztőség - 2013 március 12.

Budapest, 2013. március 8., péntek (MTI) – Csak jogszerű földhasználó nyújthat be kérelmet egységes területalapú támogatásra (SAPS), agrár-környezetgazdálkodási támogatásra (EMVA-AKG), a kedvezőtlen adottságú területek támogatására (KAT), illetve Natura 2000 gyepterületek támogatására – hívta fel a figyelmet a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) pénteki közleményében.

 

 

A SAPS kérelem benyújtása esetén az ügyfeleknek ez év június 10-én kell a támogatás alapjául szolgáló terület jogszerű földhasználójának lenniük.

A KAT kompenzációs támogatás, valamint a Natura 2000 gyepterületek támogatás igénylése esetén a kérelmezőknek 2012. szeptember 1-jétől 2013. augusztus 31-éig kell rendelkezniük földhasználati jogosultsággal a támogatás alapjául szolgáló területen.

Az EMVA-AKG támogatások esetében a földhasználati jogosultságot a teljes támogatási időszakra megszakítás nélkül igazolni kell, azaz 2009. szeptember 1-jétől 2014. augusztus 31-éig – hangsúlyozza az MVH.

Főszabály szerint a kérelmet benyújtó – MVH regisztrációs számmal rendelkező – ügyfeleknek a földhasználati nyilvántartásban kell földhasználóként bejegyzettnek lenniük a megadott időszakokban – áll a közleményben.

 

MTI 2013. március 8.