fbpx

Öt erdőtervezési körzet közjóléti fejlesztési tervét készítette el a Nébih

Írta: Szerkesztőség - 2013 március 08.

Budapest, 2013. március 7., csütörtök (MTI) – Öt erdőtervezési körzet közjóléti fejlesztési tervét készítette el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Erdészeti Igazgatósága – közölte a hivatal csütörtökön.

 

 

Az alpokaljai, budapesti, gemenci, kab-hegyi és pilisi-visegrádi körzetekre vonatkozó tervekben az erdei közjóléti – például sportolási, turisztikai, üdülési, oktatási – funkciók fejlesztéséről és összehangolásáról olvashatók részletes javaslatok.

Az erdők közjóléti hatásai, a sokrétű sportolási, turisztikai, üdülési, valamint oktatási és kutatási funkciói az utóbbi évtizedekben jelentősen felértékelődtek.

E funkciók érvényesülésének érdekében körzeti közjóléti fejlesztési terveket kell készíteni; most ennek tett eleget az Erdészeti Igazgatóság az első öt terv elkészítésével.

A kiadványok – amelyeket a Nébih honlapjáról lehet letölteni – elsősorban tapasztalatszerzési, döntés-előkészítési céllal készültek – hangsúlyozza a hivatal.

Az anyagokat az érintett körzetekben lakossági fórumokon is bemutatták a hatóság szakemberei, és azok fogadtatása kedvező volt.

A tervekben, az aktuális közjóléti állapot felvázolása mellett, a fejlesztések – erdészeti igazgatás által javasolt – irányairól is szó esik. A Nébih Erdészeti Igazgatósága a jövőben további tervek elkészítését is tervezi.

 

MTI 2013. március 7.