fbpx

VM: összefogással tovább működik a pápai húsüzem

Írta: Szerkesztőség - 2013 március 08.

Budapest, 2013. március 7., csütörtök (MTI) – Széles körű összefogás eredményeként működik tovább a pápai húsüzem – kommentálta az előző napi, a cég tőkeemeléséről született döntést Budai Gyula közleményben csütörtökön.

 

 

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) parlamenti államtitkára jó döntésnek nevezte Pápa városa, a Pápai Hús 1913 Kft. és Magyarország számára is, hogy a Pápai Hús Kft. működése stabilizálódhat, miután a vállalat tulajdonosai – köztük a pápai önkormányzat – 1,3 milliárd forintos tőkeemelésről döntött szerdán.

A döntés eredményeként közel ezer munkahely marad meg, és nő az élelmiszerüzletekben kapható Pápai Hús termékek mennyisége is.

A VM továbbra is arra törekszik, hogy a nagy múltú húsüzem számára megerősítse a belső piacokat, valamint segítse, hogy a külső piacokon is a jelenleginél nagyobb részesedést szerezzen – írta a VM.

Példaként a tárca megemlítette, hogy mennyiségi ugrásra számítanak az orosz piacon, és érdeklődés mutatkozik a minőségi magyar sertéshúsok és húskészítmények iránt Kínában és Távol-Keleten is – teszik hozzá.

A tárca megjegyzi azt is: szeretnék elérni, hogy a magyar sertésállomány 2017-ig a duplájára emelkedjen, amelyhez a sertésprogram biztosít szakmai kereteket.

A megvalósításához 2,6 milliárd forint forrás áll rendelkezésre – emlékeztetnek.

 

MTI 2013. március 7.