Bezárás

Kiskunhalason jótékonykodott a HABI Kft.

Írta: Kalmár Nárcisz - 2020 április 06.

A 30-30 darab hiánypótló készülék mellé április közepén ugyanennyi pulzoximéter is kiszállításra kerül.

 

A HABI Kft. cégcsoportja szerencsésnek tartja magát, hogy olyan ágazatban működhet, amely a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben is üzemelni tud, és így továbbra is képes 130 családnak munkát biztosítani. Úgy érezzük, hogy most igazán nagy szükség van a társadalmi felelősségvállalásra, és támogatni kell azokat az intézményeket, melyek gondoskodnak egészségünkről.

Az első ilyen összefogásnak a kedvezményezettje a kiskunhalasi Semmelweis kórház volt, ahol a HABI Kft. munkatársait Harkai Dávid ügyvezető-helyettes, valamint Ifj. Harkai Péter és Harkai Tamás tulajdonosok képviselték.

A kórház és a város vezetéssel történt előzetes felmérés során körvonalazódott, hogy milyen eszközökre van leginkább szüksége a halasi intézménynek. Dr. Szepesvári Szabolcs kórházigazgató elmondta, hogy a járvány idején sok olyan egyszerű, ugyanakkor nélkülözhetetlen műszerre van igény, mint a vérnyomás-, vércukormérő és pulzoximéter. A betegek közötti fertőtlenítési időszakban is rendelkezésre kell, hogy álljanak bevethető felszerelések a kezelések gördülékeny ellátása érdekében. Olyan minőségi termékek kerültek átadásra, melyeket a járvány vége után is használni tudnak az intézményben.

Dr. Szepesvári Szabolcs főigazgató, főorvos és Dr. Ördögh Csaba orvosigazgató, főorvos vette át a HABI Kft. által, mintegy 1,15 millió Ft összegben beszerzett kiváló minőségű mérőműszert.

A támogatások ezennel nem zárulnak le, több olyan város kórházával és mentőállomásával igyekszünk felvenni a kapcsolatot, ahol HABI-szaküzlet van az országban. Az egészségügyi intézményekkel egyeztetünk a felmerülő igényekről, és elmondható, hogy nagy örömmel fogadják a megkereséseket. A „kívánságlistára” eddig többek között hűtő, mosógép, homlokhőmérő, mikrohullámú sütő, kávéfőző és kenyérpirító is került, mely eszközök az esetleges nagyobb igénybevételt jelentő időszakban könnyíteni és gyorsítani tudják az egészségügyi dolgozók mindennapjait, amit a betegek is érzékelnek.

Forrás: HABI Kft. Facebook