fbpx

Kulcsot adunk a nyugalmához

Írta: Agrárágazat.hu - Hirdetés - 2021 június 06.

Amikor egy termelő megvásárol egy gépet, jó eséllyel nem arra gondol, hogy egy „dísztárgyat” vásárolt, hanem, hogy egy – a gazdálkodásába illeszthető – munkaeszközt, melyet biztonságban és hatékonyan kíván használni.

 

Gépvásárlás, emberek
A KITE Zrt. akár egyedi oktatásokat is tud szervezni egy adott gépről

 

Mit jelent a címben említett kulcs? A mindenre kiterjedő releváns tudást.

A KITE Zrt. ehhez kíván hozzájárulni az oktatási rendszerével, mellyel nemcsak a gazdálkodóknak szeretne segítséget nyújtani az okszerű és releváns döntések meghozatalában, hanem a kollégáit is a legkorszerűbb információkkal látja el annak érdekében, hogy mindenben a termelők segítségére lehessenek.

 

Segítünk, hogy sikeres legyen a géphasználat

A szakemberek és gépkezelők számára szervezett gyakorlati oktatások keretében sajátíthatják el a KITE Zrt.-től megvásárolt mezőgazdasági gépek professzionális szintű kezeléséhez szükséges ismereteket. Minden esetben típusspecifikusan kerülnek ismertetésre az egyes berendezések, valamint a hozzájuk tartozó innovatív megoldások (JDLinkTM, Expert Alert stb.). A képzés keretein belül a szakemberek teljeskörűen megismerhetik az általuk használt gép kezelését, hogy a megvásárolt prémium termékekben rejlő többlettudást megfelelően ki tudják használni, illetve naprakész tudást kapjanak a nagy értékű gépekhez. Azok számára is van egy jó hírünk, akik speciális gépekkel rendelkeznek. Igény szerint számukra egyedi oktatásokat tudnak szervezni az adott gépről.

 

Szántóföldi bemutatók

A személyes találkozás értéke a mindennapi életünkben folyamatosan felértékelődik. A gazdasági életben sincs ez másként, hiszen a tapasztalatokon alapuló tudás átadása a kézzelfogható eredmények bemutatásával és megismerésével lesz teljes.

Így, amint lehetőségük van, ismét megnyitják a kapuikat, és szeretettel várják termelőpartnereiket a tőlük már jól megszokott eszmecserére a szabad levegőn.

 

Növényvédelmi és precíziós szakemberek képzése

A hagyományok szerint a KITE Zrt. a Debreceni Egyetem Kancellária Továbbképzési Központtal és a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamarával együttműködve szervez továbbképzéseket a partnergazdaságok növényvédelmi szakmérnökei részére. A képzés a mérnöktovábbképzés rendszerébe illeszkedik, melyről a résztvevők továbbképzési tanúsítványt kapnak. A kapott tanúsítványt a felsőfokú növényvédelmi szakemberek, annak ötévente esedékes meghosszabbításához is felhasználhatják, melyet a megyei Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság elfogad. A növényvédelmi továbbképzés tematikája a Magyar Mérnöki és Növényorvosi Kamara által előírtak szerint kerül összeállításra. 2017-ben került megrendezésre a KITE Zrt. első precíziós gazdálkodási képzése, és a továbbképzés mellett az immáron negyedik éve tartó sorozat idén is folytatódik, mely a legújabb precíziós ismereteket tárja a résztvevők elé.

 

A KITE Zrt. a precíziós oktatás egyik központja

2019-től a KITE Zrt. Innovációs Központja a Debreceni Egyetem kihelyezett tanszékeként működik, és a nagy múltú intézmény hallgatóinak segít eligazodni a digitális megoldások (nem is annyira bonyolult) útvesztőiben.

 

A középiskoláktól az egyetemig biztosít lehetőéget a fejlődésre

Duális és gyakorlati képzéseikkel már a szakközépiskolákban felhívják a diákok figyelmét arra, hogy milyen lehetőségeik vannak a KITE Zrt.-vel karöltve. A fiatalok így az iskolai tanítás mellett a gyakorlatban is szerezhetnek olyan tudást, mellyel felvértezve könnyebben nézhetnek szembe a majdani munkaerőpiaci elvárásokkal, de természetesen a KITE kötelékeiben is biztosítanak számukra lehetőséget.

 

Saját szakemberek képzése a hathatós segítségért

A KITE Zrt. számára a legfontosabb küldetés, hogy a magyar mezőgazdasági termelésbe a legmodernebb technológiát adaptálja. Ezért tartja kiemelten fontosnak kollégái folyamatos belső képzését, mellyel ők maguk a legújabb ismereteket sajátíthatják el és adhatják tovább a partnereiknek, legyen az műszaki, agronómiai vagy digitális információ.

 

KITE Zrt. akciós információkról ITT olvashat.

 

Kite