fbpx

Kiváló fehérjeforrás a vegán „hal”

Írta: Csomor Zsolt - 2020 április 29.

A nyugati civilizáció számára élelmiszerként kevésbé ismert a banánvirág, viszont Ázsiában régóta kedvelt táplálék. A hírek szerint textúra, illetve íz tekintetében az articsókaszívvel mutat rokonságot, és káliumban, vitaminokban, ásványi anyagokban, aminosavakban, valamint antioxidánsokban is bővelkedik.

A Upton’s Naturals cég elhatározta, hogy az USA-t jobban megismerteti ezzel a speciális élelmiszerrel. A cég új terméke tulajdonképpen nem más, mint némi futólagos pácoláson átesett banánvirág, ami némi melegítés után fogyasztható is. Az elkészítés után a halhús állaga és zamata is felismerhető a termékben.

A vásárlók májustól a tengerentúli Whole Foods Marketekben tasakos kiszerelésben, Banana Blossoms néven vásárolhatják meg az újdonságot, olvasható a Food Dive cikkében és a Store Insider fordításában.