Ön vett ilyen halat? Meg ne egye!

 

Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot okoz-okozott egy Olaszországból behozott füstölt lazac. Bár a hazai élelmiszerbiztonsági hatóság azonnal eltüntette a polcokról az árut, sok vevő már vitt belőle – cikkünkből ők is megtudhatják, mi a teendőjük!

Mikrobiális szennyezettsége miatt Olaszországból származó füstölt lazac terméket vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). A hatóság azután intézkedett, hogy élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő, magas Listeria monocytogenes tartalmat talált egy ILAURI nevű termékben (a részletes termékleírás: Füstölt lazac 0,1 kg (Salmone Affumicato Preaffetteto); márkanév: ÍLAURI; tételszám: N.Lotto 2385; ovális azonosító jelölés: IT 2206 CE). A szóban forgó tétel kapcsán a NÉBIH azonnali hatállyal megkezdte a gyártó más termékeinek vizsgálatát is, illetve tüstént kivonta a forgalomból az említett tételt, és az érintett kereskedő haladéktalanul eleget is tett a felszólításnak. Ugyanakkor sokan lehetnek, akik vásároltak már a most kivont termékből: fontos, hogy ők semmiképp se fogyasszák el és vigyék vissza a vásárlás helyére!

élelmiszer hal halászat NÉBIH