Knauf augusztusi hírlevél

Írta: - 2017 szeptember 01.

Tisztelt Kollégák!

Augusztusi hírlevelünk Kelet-Európa legnagyobb passzív társasházának építéséről, azon belül is hőszigeteléséről szól.

Az épület kirívóan alacsony energiafogyasztású lesz, mindezt úgy érik el, hogy a kor energetikai követelményeinek megfelelő szigetelőanyag vastagságot, korszerű gépészetet valamint árnyékolástechnikát és 3-rétegű üvegezéssel ellátott nyílászárókat terveztek ehhez a társasházhoz. Ez az épület kiváló példa lesz arra, hogy míg az ingatlan m2 árai nem magasabbak a hasonló társasházakhoz viszonyítva, a lakások rezsije azokénak mégis töredéke lesz! A tervezők már a 2021 előírásoknak megfelelően tervezték az ingatlant.

Egy ilyen társasháznál a termikus burok nagyon fontos szerepet tölt be, hiszen nem mindegy, mennyi hő távozik a szerkezeteken keresztül. Ezért kerül a homlokzatra 20 cm vastagságú, a szálas hőszigetelő anyagokon belül a piacon legjobb lambda értékkel bíró termék, a Knauf Insulation FKD-N Thermal 0,034, amellyel U = 0,13 W/m2.K értékű hőátbocsátási tényező lesz elérhető a külső falakon. A mélygarázs mennyezetére 12 cm vastag CLT-C1 bevonatos kőzetgyapot lamell került. A lakások alatti zárófödém 20 cm vastag FKL C1 bevonatos kőzetgyapot hőszigetelést kap.

Fal, mennyezet valamint padlófűtés kerül kiépítésre az automata légcserélő berendezések mellett, tehát nem kell szellőztetni ahhoz, hogy mindig friss levegővel legyenek ellátva a lakások.

Mint láthatjuk, hazánkban is elkezdődött a korszerű, komfortos, energiatakarékos társasházak tervezése és építése, ami egy környezettudatos építési, lakhatási jövő ígéretét hordozza a Hermina Happy Land lakópark formájában.