fbpx

Timac AGRO Tudásközpont 2017.

Írta: - 2017 szeptember 01.

Az elmúlt évek során folyamatosan az okszerű, tudatos tápanyag-gazdálkodás fontosságát képviseltük a munkánk során.

Ennek megfelelően 2017-ben elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy életre hívjuk a Timac AGRO Tudásközpontot. Melynek keretében a termelők testközelből, a szántóföldön szerezhetnek tápanyag-gazdálkodási tapasztalatokat. A Tudásközpontban szembesülhetünk a talaj szerepével a tápanyag-gazdálkodásban, az egyes termékek és a termékek egymást segítő hatásával is.
2017. augusztus 23-án Tiszavasváriban megtartott bemutató keretében minden környékbeli látogató személyesen vonhatta le a tanulságokat és következtetéseket a saját termesztési körülményeihez igazodva.
A bemutató részeként betakarításra és azonnal értékelésre kerültek a silókukorica kísérletek is, melyek visszaigazolták a tudatos tápanyag-gazdálkodásban rejlő előnyöket. A régióban bevett, a piackutató cégek által mért tápanyag-utánpótlási technológiához képest a YIELD SERVICE tápanyag-gazdálkodási szolgáltatási rendszerünk alapján végzett tápanyagpótlási technológia 30 % termésnövekedést produkált.

Alapozás a búzában

A jövő évi őszi búzák elől lassan lekerülnek a tavaszi kapások. A következő évi tervezés előtt érdemes számba venni az évjárat-hatásokat, melyek hatással lehetnek a következő évre.
Ilyen száraz évjáratokban, mint az idei, számolnunk kell a negatív elővetemény hatás fokozott megjelenésével, ami – különösen napraforgó esetén – a talaj kizsarolt vízkészletével és a vegyszeres gyomirtás utóhatásaival is összefügghet.
Ilyen körülmények között fokozottan kell figyelnünk a búza tápanyagellátására, mert ezzel tudjuk ellensúlyozni a negatív hatások egy részét. A fokozott foszfor pótlásra ilyen körülmények között különösen nagy gondot kell fordítanunk, mert ezzel biztosíthatjuk az intenzív energiatermelést és gyökérfejlődést az ősz folyamán és a töretlen fejlődést tavasszal.

YIELD SERVICE

Biztos akar lenni abban, hogy a tápanyagpótlásra szánt pénze jó helyre kerül?
Vegye igénybe YIELD SERVICE szolgáltatásunkat. Hatékony tápanyag-gazdálkodási technológia a legkorszerűbb szakmai ismeretek alapján. A programban való részvételért keresse Timac AGRO növénytermesztési szaktanácsadóját.

Az igazán védett foszfor

A búza kiemelkedő foszfor ellátására használja az egyedülálló hatású TOP-PHOS tartalmú alaptrágyákat.
Töretlen fejlődés ősszel és tavasszal csak kiváló foszfor ellátással érhető el, ami a TOP-PHOS-al biztosítható.