fbpx

GMO-mentes takarmányról szóló együttműködés Hódmezőn

Írta: Sándor Ildikó - 2021 szeptember 23.

A magyar agrárium két meghatározó szereplője, a Hungrana Kft. és a Vitafort Zrt. szeptember 23-án az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Nemzetközi Szakkiállítás és Vásáron hivatalos keretek között hosszútávú stratégia megállapodást írt alá, ezzel a többéves sikeres együttműködésük újabb mérföldkőhöz érkeztek. A stratégiai megállapodást Reng Zoltán, a Hungrana Kft. vezérigazgatója és Kulik Zoltán, a Vitafort Zrt. vezérigazgatója írták alá. 

Reng Zoltán, Kulik Zoltán
Kulik Zoltán (vezérigazgató – Vitafort) és Reng Zoltán (vezérigazgató – Hungrana)

Hazánk egyik legnagyobb kukorica-feldolgozója, a Hungrana Kft. és a közép-európai térség egyik meghatározó, a magyar takarmánypiac élenjáró vállalata, a Vitafort Zrt. között évtizedek óta sokrétű, aktív kapcsolat áll fenn. Azon túl, hogy kereskedelmi ügyleteket bonyolítanak, több közös projektekben is részt vesznek, kutatás-fejlesztési témákban dolgoznak együtt, termékfejlesztés és közös média megjelenések színesítik a mindennapokat. Ennek egyik állomása volt a tavalyi év közepén az az együttműködési megállapodás, melyet a két vállalat közösen kötött a NAIK-kal, amelynek értelmében a kutatóbázis szakembereivel karöltve, közösen fejleszthetik tovább a GMO-mentes takarmánygyártást, a Nemzeti Fehérjeprogram elkötelezett támogatójaként részt vesznek a kutatás-fejlesztésben is.

Mindkét vállalat vezetői és munkatársai elhívatottak a legmagasabb szintű magyar minőségi gyártás, valamint az országon átnyúló partnerkapcsolatok iránt. A közös célok, az innovatív gondolkodásmód az alapja a mai napon létrejött három évre szóló megállapodásnak, mely a Vitafort Zrt. számára folyamatos, kiszámítható és GMO-mentes alapanyagellátást biztosít. A Hungrana Kft. pedig azon misszióját válthatja valóra ezzel, hogy a megbízható termelésből előállított takarmány a hazai állattenyésztők számára biztosítja a legkiválóbb minőségű takarmány ellátást. A két, komoly szakmai múlttal rendelkező vállalat elkötelezett támogatója a hazai mezőgazdaságnak, elengedhetetlen számukra, hogy még több hozzáadott értéket teremtsenek a magyar agrárium és a gazdálkodók részére, és a hazánkban megtermelt ipari felhasználású kukorica feldolgozott formában kerüljön a nemzetközi piacokra.