fbpx

Kukorica vetéséhez is rendelhet starter mikrogranulált műtrágyát online!

Írta: Szerkesztőség - 2020 március 19.

A hazai vetésszerkezetben a kukorica az egyik húzónövény, a terméseredmény eldöntheti egy üzem gazdaságosságát. A rendszerváltás előtt 20 év átlagában 5,1 t/ha, a rendszerváltás utáni 20 évben 5,5 t/ha termésátlagot regisztráltak, mindeközben a mai genetikai potenciál 30 t/ha. 40 év alatt sem mozdulnak az átlagok, miközben a genetikai potenciál folyamatosan emelkedik?! Ennek egyik fő oka az okszerű tápanyag-utánpótlás hiánya.

Szélsőséges csapadékviszonyok mellett még nagyobb jelentőségű a jó mikroelem-ellátottság, mert ezzel lényegesen javítható az NPK-hasznosulás, másrészt jelentősen csökkenthető a fajlagos vízfelhasználás, s legfőképpen: javul a termésbiztonság.

Megéri-e Neked a termésbiztonság egy negyed zsák kukorica-vetőmag árát?

Az Agrováció Kft. starter- és lombtrágyái a technológiai-környezeti hiányosságokat kiegyenlítik, ennek teljes költsége hektáronként nem több egy negyed zsák vetőmag áránál!

A fejlett műtrágyák hatékony és költségkímélő módszert jelentenek: a technológiába beépítve közvetlenül stimulálják a kukorica gyökérzetét, ezáltal a víz és tápanyagok felvétele intenzívebb, fokozódik az aszálytűrés, stresszelt állapotban jobb a regenerálódás. A megerősített immunrendszer kevesebb növényvédelmet igényel.

Az Agrováció Kft. technológiai ajánlata kukorica-termesztőknek

CellMix / AMG P-Max  / AG Kukorica  / Zöld folyó

Ha a vetőmagra sokat áldozol, ne hagyd ki a Cell Mix mikroelemes csávázást! 

A Cell Mix mikroelemekkel dúsított valódi oldat csávázással sokkal egyenletesebb kelést biztosít.

Az élettani folyamatokat közvetlenül szabályozza, így biztonságosabban, nagyobb tőszámmal indul az állomány.

Az AMG P-Max mikrogranulált starter műtrágya beindítja az állományt

Vízoldható, könnyen felvehető nitrogén- és kiugróan magas foszfortartalmú tápanyagforrás, amely a vetéssel egy menetben mikrogranulátum-szóróval kijuttatható, a csírázó növényt tökéletesen ellátja, a kezdeti fejlődésben táplálja. Kihagyhatatlan a korai vetéseknél, 10 °C alatti talajhőmérsékletnél, alacsonyabb tápanyagszintű talajoknál.

AG Kukorica levéltrágya – gyomirtással egy menetben

Stresszes helyzetekre az AG Kukorica lombtrágya kielégítő ellátást biztosít a kifejezetten magas cinkigényű kukorica, cirok számára, ezzel a gyökérzet mélyre jutását segítjük elő.

Stressz ellen FNE Zöld Folyó levéltrágya

Mikroelemekkel dúsított NPK permetszer, ami tápanyag+bioaktivátor+immunerősítő egy készítményben. Speciális humuszjellegű molekulái hordozzák a mikroelemeket, ezzel jelentősen javul azok felszívódása, amelyek hormonszerű aktivitást fejtenek ki a biokémiai folyamatokra.

A fenti technológiával megerősítjük az állományt, ami termésbiztonságban, termésminőségben térül meg, még kedvezőtlen körülmények között is.