fbpx

Kultivátorújdonságok a 25 éves OMIKRON-tól

Írta: - 2017 április 24.

MINŐSÉG + MEGBÍZHATÓSÁG + SZOLID ÁRAK = OMIKRON

Az OMIKRON magas minőségi követelménye az alapanyag-választástól a késztermék-kibocsátásig jellemzi gyártmányainkat. A modern gyártástechnológiai elemek közül kiemelkedik az elektrosztatikus porbeégetésen alapuló a festési technológia. Sorközművelő kultivátorok gyártásában az OMIKRON Kft. ma piacvezető Magyarországon. A kultivátorokra rászerelhető az általunk gyártott OMA típusú műtrágya talajba juttató adapter, mely a kapaszárak által nyitott árokba juttatja és földdel takarja be a fejtrágyát.

A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően az OMIKRON Kft. számos nagyérdemű díjat nyert az elmúlt években. Ilyen a tavalyi Hazai Termékfejlesztési Nagydíj is, amit a kamerával figyelt, elektrohidraulikusan vezérelt sorközművelőnk kapott: ez a kultivátorok pontos sorközben tartására, a sorban lévő növények gyökérzónához minél közelebbi művelésére alkalmas. Alkalmazásával a növények pontatlan vetéséből, illetve a traktoros fáradtságából adódó hibákat korrigálja, ezáltal megszünteti a kultúra kidarabolását. A termék különböző részegységeinek összehangolásával a gép profi berendezés. A kamera képét számítógépes képfeldolgozó értékeli ki, mely kiszűri a zavaró tényezőket (rázkódás, fényhatások, földfelszín színének változása, stb.), elkülöníti a kultúrnövényeket a gyomoktól, majd megállapítja a növényi sorok relatív helyzetét a kamerához képest. Az észlelt eltérés és annak dinamikája alapján dönt a kultivátor elmozdításának szükségességéről.

A kultivátort oldalirányban hidraulikus munkahengerek mozgatják, melyek útváltó szelepeken keresztül a traktor hidraulikus egységétől kapják az elmozduláshoz szükséges olajat.

A sorközművelő legújabb fejlesztése a kultivátorra szerelhető, komputer-vezérelt folyékonyműtrágya-adagoló berendezés, mely 60 litertől 420 liter/ha mennyiségig nagy pontossággal beállítható. Alkalmas a folyékony műtrágya talajba juttatására, lombtrágyázásra. Számítógéppel történő vezérlésével, profi szivattyú alkalmazásával, megfelelő szórásképű szórófejek, lefolyócsövek kialakításával alkalmas a talaj felső rétegébe történő bejuttatásra, és alkalmazható lombtrágyázásra is. A felhasználó a növény fejlődési állapotának és az időjárási viszonyoknak megfelelő alkalmazást választhatja – a sorközműveléssel egy menetben –, így hatékonysága termésátlag-növekedést hoz a tápanyag 100%-os hasznosításával. A berendezés pontossága, szóráskép-meghatározása, mennyiségszabályozhatósága környezetkíméléssel párosul.

6044 Kecskemét-Hetényegyháza, Hetény Vezér u. 7-9.
Tel./fax:76/473-200
Tel.: 76/509-150; 30-9-354-373, 30-2-894-893
[email protected]
www.omikronkft.hu