fbpx

Kutasd a fenntartható agráriumot!

Írta: Szerkesztőség - 2018 február 17.

Idén is elindítja a versenyképes és fenntartható mezőgazdaság kutatóinak támogatását célzó pályázatát a K&H Bank. A magyarországi agrárképzést folytató egyetemek és főiskolák alap-, mester- és PhD-képzésben részt vevő hallgatóitól olyan pályamunkákat vár a bank, amelyek emellett az ágazat digitalizációjára is megoldást kínálnak.

A hazai mezőgazdaság teljesítményéhez döntően hozzájárulnak az európai uniós támogatások, ám azok feltételei 2020 után jelentősen megváltozhatnak. A fő irányt a K&H Agrárüzletág is a kutatás-fejlesztés előmozdításában, az új technológiai megoldásokban és a környezeti fenntarthatóságban látja. Ezért is támogatja olyan fiatal kutatók munkáit, akik a hagyományoktól elszakadva korszakalkotó technológiákban, irányokban és nemesítési eljárásokban gondolkodnak – közölte a pénzintézet, amely 2015 óta évente meghirdeti a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázatot. Ennek célja az, hogy anyagi és szakmai támogatással segítse azon hallgatók tanulmányát és kutatómunkáját, akik „kis tudósokként” új eljárásokkal állnak elő, és idővel változtathatnak a szakma jövőjén és megítélésén. – Idén a program kiemelten a mezőgazdaság versenyképességének növelésére és digitalizációjára fókuszál – mondta Tresó István, az üzletág fejlesztési főosztályának vezetője.

Az elmúlt három évben egyébként összesen 14 felsőoktatási intézmény 167 tehetséges hallgatója nyújtotta be szakmai munkáját, akik közül 21-en kaptak anyagi és szakmai támogatást tanulmányuk és kutatómunkájuk folytatásához.

További infók itt: https://www.kh.hu/csoport/fiatalok-oktatasa.