fbpx

Lesz mit nézni a májusi Alföldi Napokon

Írta: - 2017 április 21.

Nagydíjat, elismeréseket kapott forgalmazott termékeiért és technológiáért az AXIÁL Kft. a XXIV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Termékdíj pályázatán. Az eredményhirdetés hagyományosan a kiállítás előtt történik, idén 2017. április 19-én volt.

2017-ben április utolsó előtti szerdáján került sor az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Termékdíj pályázatának eredményhirdetésére. A megmérettetésen az AXIÁL Kft. Technika/Technológia kategóriában több kitüntetést is kapott:

· Nagydíj: CLAAS MCC SHREDLAGE® technológia

· Elismerés: MX T410 homlokrakodó PCH hidraulikus párhuzamvezetéssel

· Elismerés: MANITOU MLT 737 130 PS teleszkópos rakodógép

· Elismerés: mAXI-CAM sorfelismerő és munkagép-kormányzó automatika

A díjat és okleveleket Ruszbach László, a CLAAS Gépüzletág orosházi területi képviselője vette át, ezek és természetesen a kitüntetett termékek megtekinthetők lesznek a 2017. május 4. és 6. között, az immáron 24. alkalommal megrendezésre kerülő kiállításon.

A rendezvény a magyar mezőgazdaság egyik legjelentősebb szakmai találkozója, melyet a hódmezővásárhelyi Hód-Mezőgazda Zrt. szervez a Magyar Állattenyésztők Szövetségének és tagszervezeteinek segítségével. Az állattenyésztés nyolc ágazata, a ló-, a szarvasmarha-, a sertés-, a juh-, kecske-, a baromfi-, díszbaromfi-, és nyúltenyésztők, a halászat, vadászat, valamint a hozzákapcsolódó növénytermesztési ágazat legjelesebb képviselői lesznek jelen kiállítóként.

Az AXIÁL Kft. is bemutatkozik az eseményen, 1500 négyzetméteres területen állítja ki újdonságait és legnépszerűbb modelljeit.

A helyszínen látható lesz az elismerést kapott MANITOU MLT 737 130 PS teleszkópos rakodógép, mely a tavaly ősszel megújult NEWAG széria tagja. A típuson a szélvédő és a tetőablak helyett egy darabból álló üveg található, melyen keresztül a kezelő tökéletesen látja a gémet. Új színes, digitális kijelző és kezelőszervek, 2-2 db első és hátsó LED munkalámpa van a gépen, a padlólemez ívelt kialakítása pedig a kabinba történő be- és kiszállást is sokkal biztonságosabbá teszi. Az úgynevezett DSB megoldásnak köszönhetően a gépkezelő egy egyszerű mozdulattal kiveheti és átrendezheti a kapcsolókat aszerint, ahogyan azt kényelmesnek és praktikusnak véli. Nem utolsósorban pedig a rakodó a jelenleg elérhető legjobban hangszigetelt fülkével rendelkezik, az eddigi 80 dB-ről 73 dB-re csökkentették a kabinban hallható zaj mértékét.

A PCH hidraulikus párhuzamvezetéssel szerelt MX T410 homlokrakodó berendezés is felkeltette a Termékdíj pályázat zsűrijének figyelmét. Míg a nagy üzemméretnél a teleszkópos rakodógép teljesítményét maximálisan ki lehet használni, addig kis- és közepes gazdaságokban sokkal inkább a traktorra szerelhető homlokrakodó jelentheti az ideális választást. Az MX által szabadalmaztatott PCH hidraulikus párhuzamvezetésnek köszönhetően ugyanazzal a kanállal más rakodókhoz képest 35%-kal nagyobb emelőerő elérésére, és 20%-kal több anyag merítésére képes ugyanazzal a kanállal más rakodókhoz képest.

Szintén elismerésben részesült az először a 2017-es AgrárgépShow kiállításon bemutatott mAXI-CAM sorfelismerő és munkagép-kormányzó automatika. Ez egy eszköz, amely mechanikus érzékelőkkel és kamerarendszerrel képes a sorkövetésre. Ugyanakkor ez egy erőgép és egy munkagép közötti függesztett szerkezet, amely az erőgéptől függetlenül a munkagép oldalirányú eltolására képes pl. domboldalban oldalirányú csúszás esetén. Maximális kitérése +/- 350 mm. A berendezés segítségével gyorsítható az adott munkafolyamat elvégzése, megkönnyíti a gépkezelő munkáját, továbbá időt és pénzt takaríthatunk meg használatával.

Az egyik legrangosabb kitüntetést, a kiállítás Nagydíját gyűjtötte be a CLAAS MCC SHREDLAGE® technológiája, melyet bérvállalkozóknak és professzionális tejtermelő gazdaságoknak ajánl a forgalmazó. A MULTI CROP CRACKER (MCC) szemroppantó a SHREDLAGE® takarmányozási eljárás követelményeit elégíti ki. Segítségével az eddig ismert kukorica silókhoz képest még jobban zúzottak a zöldnövényi részek, amely kiváló hatással van a tehén emésztésére, a tökéletes szemroppantottság által az emészthető keményítőtartalom lényegesen magasabb. Alkalmazásával a strukturális takarmányok – mint például a szalma – adagolását csökkenthetjük, vagy akár teljesen el is hagyhatjuk, így költségeket takaríthatunk meg. Optimális esetben a takarmányozási költségek csökkentése mellett, növekvő tejtermelés és nem utolsósorban egészségesebb állatállomány figyelhető meg a tehenészetben.

Hódmezővásárhelyen több más, AXIÁL által forgalmazott gép is megtekinthető lesz: CLAAS silózó, kombájn, erőgépek, bálázók, kaszák, rendképző. Az Építő- és Anyagmozgatógép üzletág HYUNDAI 25D-9E diesel üzemű targoncával és GEHL R190 csúszókormányzású, valamint AL 750 derékcsuklós homlokrakodóval készül a kiállításra. A Gépüzletág is FENDT és LANDINI traktorokkal, RMH önjáró etetőkocsival, BERTHOUD permetezővel, SUPERTINO bálabontóval, OEHLER letolókocsival, SULKY műtrágyaszóróval, MONOSEM, FRAMEST, GRÉGOIRE-BESSON és HORSCH munkagépekkel lesz jelen.

Látogassa meg az AXIÁL standját a G/902-es kiállítói területen és tekintse meg a díjazott és elismerést kapott gépeket!

Felhasznált forrás: Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok

Fotó: Mikola Zoltán / Hód-Mezőgazda Zrt., AXIÁL Kft.